17 жовтня 2023 11:12

"Ситуація чимось нагадує ту, що виникла у Шовковського до операції Луческу". Журналіст - про призначення Срни в "Шахтарі"

Журналіст Михайло Співаковський висловився про звільнення Патріка ван Леувена зі Шахтаря:


- Шахтар не зміг знайти міцну кандидатуру в Європі. Тому вирішив уважніше подивитися довкола себе.


Про те, що Патрік висить на волосині ми повідомили відразу після матчу з Ворсклою, проте невдоволення ван Леувеном з боку президента клубу виявилося настільки сильним, що навіть виїзна перемога над Антверпеном не продовжила кредиту його довіри.


Призначення Даріо – великий ризик. Тому що не має самостійного тренерського досвіду, а методи, які він буде використовувати зараз точно відрізняються від філософії Патріка. Команду доведеться трусити прямо посередині осені, і рівень турбулентності може зашкалювати.


Ситуація зі Срною чимось нагадує ту, що виникла у Шовковського до операції Луческу. Легенда клубу може показати себе на короткій дистанції як «в.о.», щоб потім позбутися приставки, або спокійно повернутися на колишні позиції. Питання в іншому: якщо спроба виявиться невдалою, позиції Даріо як менеджера можуть сильно похитнутися.


Що стосується Срни, ключовий аспект - вибір помічників. Оскільки основний масив роботи робитиме штаб. Хто це може бути? Окрім ексколег по Шахтарю ніхто на думку не спадає. Як би там не було, така схема роботи могла б бути ефективною у збірній. Реалізувати це у клубі – набагато складніше.