15 жовтня 2023 23:58

Гол Гаві приніс Іспанії перемогу над Норвегією та вивів на Євро своїх і Шотландію

Іспанія гарантувала місце на Євро-2024 не лише собі, а й Шотландії. Норвегія – у прольоті.


Мабуть це справедливо. Сьогодні скандинавам треба було за всяку ціну перемагати, і що вони запропонували? Де гострі атаки? Де удари по воротах? Першого сейву Сімона довелося чекати 65 хвилин.


Ерлінг Голанд запам'ятався єдиною (та невдалою) спробою слаломного проходу; Мартін Едегор – ударом на трибуни з непоганої позиції. І це – лідери!


Іспанія, своєю чергою, теж грала надто стерильно. Але, по-перше, у неї десяток травмованих, а по-друге, вона все ж таки пару разів загрозу створила.


Перший момент - це коли Карвахаль знайшов у штрафному Фаті, і справа закінчилася голом Морати. ВАР тоді врятував Норвегію, зафіксувавши мінімальний офсайд.


Далі були нерезультативні спроби тих-таки Карвахаля, Морати, і на 49-й хвилині Гаві таки відкрив рахунок під час затяжної, багатошарової атаки "Червоної фурії". Тут знову був натяк на положення поза грою, але трихвилинний розгляд вирішив, що все чисто.


На цьому, по-чесному, гра й закінчилася. В ендшпілі запам'ятався лише тичок Голанда до рук Сімону, а також звичний нереалізований вихід на ворота Морати.


Педрі, Ніко Вільямс, Асенсіо, Ольмо, Ямаль, Гайя, Бальде дивились матч по ТБ, тож не варто докоряти Іспанії за недостатню ефектність. "Фурія" зіграла так, як могла, і як було потрібно. Дивно, що Норвегія у відповідь не показала максимум - у неї не було втрат і матч був на її полі. Схоже, це вже хронічна проблема. Невипадково скандинави не грали на великих турнірах з 2000 року.


8-й тур відбору на Євро-2024. Осло. "Уллєвол"


Норвегія - Іспанія - 0:1


Гол: Гаві, 49


Норвегія: Нюланд – Рюерсон, Страндберг (Айєр, 77), Естігор, Мелінг – Берг (Нуса, 58), Берге – Бобб (Серлот, 59), Едегор, Еурснес (Торстведт, 77) – Голанд


Іспанія: Сімон – Карвахаль, Ле Норман (Давід Гарсія, 46), Ляпорт, Фран Гарсія – Гаві (Сансет, 79), Родрі, Фабіан Руїс – Ферран Торрес (Педраса, 72), Мората (Хоселу, 89), Фаті (Оярсабаль, 46)


Попередження: Бобб, 31, Рюерсон, 40 - Ле Норман, 30, Ляпорт, 56, Мората, 61, Родрі, 86