14 жовтня 2023 21:39

Журналіст - про Роспутько: "Кажуть, це людина, яка свідомо вважала, що Україна бомбить Донбас"


Ведучий «ТаТоТаке» Михайло Співаковський розповів про деталі скандальної історії зі «зникненням» вихованця «Шахтаря» Олександра Роспутька.


19-річний гравець не повернувся із «Шахтарем» в Україну - зник перед вильотом і попросив притулку до РФ

«У «Шахтарі» вирішили, що дитині стало погано. Його почали шукати та не знайшли. Як мені вдалося з'ясувати, до того як Роспутько зник, з ним були погоджені умови нового, майже 5-річного контракту.


За моєю інформацією, там була сума у районі 46-50 тисяч гривень на перший сезон. Не знаю скільки він отримував до того, але розуміємо, що було якось менше. І начебто Роспутько сказав «Окей», а вранці просто зник.


Що говорять про самого гравця? Кажуть, що чувак досить дивний, замкнутий, інтроверт, у системі «Шахтаря» знаходився з U-9. Одним каже одне, іншим – інше. Від нього вже всі відхрестились.

Роспутько – уродженець Горлівки, він із Донбасу, його родичі були в Росії, наскільки я знаю. Кажуть, це людина, яка свідомо вважала, що Україна бомбить Донбас, що зараз прийдуть наші та звільнять нас. У «Шахтарі» мені сказали, що якби він якось виявляв це в колективі, його точно там не прийняли б.


Я поцікавився наскільки це класний гравець. У "Шахтарі" мені сказали, що це не проектний гравець. У ньому не бачили якогось Зінченка і навіть не Коваленка. Його стеля – це рівень команди, яка за певних обставин може претендувати на Лігу конференцій в УПЛ.

У команді кажуть, що гравець якісний – може зіграти опорника, центрального захисника, правого захисника», – сказав Співаковський.