14 жовтня 2023 12:03

Вінісіус Жуніор: "Я не вірю у світ без расистів, але вони мають стати меншістю"

Вінісіус Жуніор заявив, що не вірить у світ без расизму.


- Страх повинен нарешті перейти на інший бік?

- У глибині душі я навіть не хочу передавати свій страх іншим. Я просто хочу бути спокійним під час гри і знати, що мене не ображатимуть на полі через те, що я чорношкірий. Нехай глядач ображає мене за те, що я забив, гаразд. Він може ображати мене, не виявляючи до мене неповаги. Він може освистувати мене весь матч. Мені все одно.

Але коли справа стосується расизму, то це інше. Кричалки, свист - це частина гри. Мессі, Кріштіану Роналду, Бензема, Неймар... Вони все це зазнали. Вболівальники інших команд провокують їх і це нормально. Більше того, мені це подобається, це мотивує мене забивати їм. Але расизм...

Я не вірю у світ без расистів, але вони мають стати меншістю. Наступні покоління не зможуть думати, що це нормально. Сучасні діти бачать, як їхні батьки поводяться подібним чином, і кажуть собі: «Якщо він так робить, це нормально». Я хочу мир, у якому батько пояснить своєму синові, що бути расистом – це погано. Через кілька поколінь ми звільнимось. Ми не покінчимо з расистами, але ми зробимо їх меншістю, – сказав вінгер «Реала» та збірної Бразилії.