14 жовтня 2023 08:52

Антоніо Конте: "Ненавиджу, коли кажуть, що робота тренера – нашкодити якнайменше. Ідеальний тренер – кравець, який має пошити найкращий костюм із наявного матеріалу"

Антоніо Конте розповів про своє ставлення до завдання тренера.


«Як і будь-який інший вид спорту футбол постійно розвивається. Коли я розпочинав кар'єру футболіста, такі тренери, як Еудженіо Фашетті, Карло Маццоне, Джованні Трапаттоні, були немов другі батьки. Зміни прийшли разом із Саккі та Ліппі, які стали більше уваги приділяти деталям, давати більше інформації.

Наразі тренер відіграє важливішу роль і робить більший вплив на дії команди. Я просто ненавиджу, коли люди кажуть, що робота тренера – якнайменше шкодити. Якщо ви вважаєте, не варто заробляти собі на життя таким чином.

Ідеальний тренер повинен бути подібний до кравця, повинен пошити найкращий костюм з наявного в його розпорядженні матеріалу. Створити для гравця умови, які найкраще підходять для реалізації таланту, не замикаючись при цьому на одній ідеї.

Якось мені хотілося б потренувати команду, яка нещодавно щось виграла, бо, скажімо, я очолив «Челсі» після того, як він посів сьоме місце. «Ювентус» також був сьомим, коли я прийшов», – сказав колишній головний тренер збірної Італії.