12 жовтня 2023 16:52

Лам запропонував гравцям збірної Німеччини відмовитися від бонусів, а зарплатню тренера обмежити двома млн євро: "Це допомогло б наблизити футбол до народу"

Філіп Лам висловився про зарплати та бонуси у збірній Німеччини.

«Говорять, що Гансі Флік заробляв 6,5 млн євро на рік, очолюючи збірну Німеччини, а Нагельсманн, як то кажуть, отримує 4,8 млн євро на рік за виконання тієї ж роботи. Це недобре, надто великі суми.


З економічною динамікою в клубах, які конкурують за найкращих гравців та тренерів, нічого не зробити, але федерації, такі як Німецький футбольний союз, не повинні миритися із завищеними зарплатами. Понад 2 млн євро на рік не потрібно.

Все починається з того факту, що в рік збірна проводить всього 10-15 матчів, а топ-клуб – утричі-вчетверо більше. У перервах між матчами тренер збірної не опиняється на полі по 4-6 тижнів поспіль.


Не можна повернути час назад. Але трохи рефлексії, повернення до витоків, звісно, не зашкодить. Це б допомогло наблизити футбол до народу. Гравці можуть зробити свій внесок у це.

Найкращі заробляють від 10 до 20 мільйонів євро на рік, а деякі й більше. Для них не має значення, чи отримають вони 100 тисяч євро бонусів за участь у чемпіонаті світу чи ні. Відмовившись від цих бонусів, гравці збірної повернули б країні дещо, що насамперед дало їм можливість досягти кар'єри та багатства», – написав у колонці колишній гравець збірної Німеччини та «Баварії».