12 жовтня 2023 16:11

IFAB обговорює застосування ВАР при призначенні штрафних та кутових, а також трансляцію переговорів арбітрів у прямому ефірі.

Голова Футбольної асоціації Англії Марк Буллінгем розповів про можливі зміни у правилах, які обговорює Міжнародна рада футболу (IFAB) – колективний орган, який регулює та визначає зміни футбольних правил.


За словами Буллінгема, обговорюється розширення сфери застосування ВАР. Зокрема, консультацію щодо ВАР можуть застосовувати при призначенні штрафних та кутових. Зараз це обмежено фіксацією голів, призначенням пенальті, прямими червоними картками та помилковою ідентифікацією.


«Я думаю, що ми дуже не хотіли б, щоб гру зупиняли набагато частіше, ніж зараз, але це буде належним чином обговоренням», — сказав Буллінгем, який також є директором IFAB.

Крім того, буде обговорено питання, щоб переговори арбітрів під час матчу були доступні для трансляції у прямому ефірі. У такому разі глядачі зможуть чути розмови суддів між собою під час перегляду спірного моменту за допомогою відео.


«Загалом є розбіжності з цього приводу, і досить часто це розбіжності між тими, хто відповідає за маркетинг та комерцію та суддями. Ми думаємо, з маркетингової та комерційної точки зору, що прозорість – це справді добре, і ми хочемо, щоб уболівальники мали максимальні враження», - зазначив Буллінгем.