12 жовтня 2023 13:17

Юрій ВІРТ: "Ярмоленка та Циганкова є кому замінити"

14 жовтня національна збірна України з футболу проведе в Празі черговий матч відбору на Євро-2024 з Північною Македонією.


Колишній гравець національної збірної України Юрій Вірт в бесіді з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від протистояння в столиці Чехії:

- В мене ще й зараз перед очима поєдинок цих збірних в першому колі. До перерви наші хлопці грали дуже погано і добре, що обійшлося тільки двома пропущеними м'ячами. Після перерви події на футбольному полі кардинально змінилися й підопічним Сергія Реброва вдалося відсвяткувати супервольову вікторію – 3:2.

- Чим можна пояснити такі перепади в грі українців?
- Не виключено, що недооцінили суперника. Мабуть, в перерві Ребров знайшов потрібні слова, достукався до хлопців й ті вже налаштувалися належним чином. Єфективними виявилися й заміни. Хочу побажати нашій збірній, аби вона не наступила на ті ж граблі й розпочала поєдинок в Празі, так, як другий тайм з північномакедонцями в першому колі.

- Те, що збірна України почала змінювати місце проведення домашніх матчів, може зіграти якусь негативну роль?
- Ні, адже все одно через російську агресію ми змушені грати за кордоном. Мабуть, при виборі країни почали враховувати фінансові інтереси. Хоча в Празі мешкає багато українців і підтримка нашим гарантована.

- В Празі через травми не зможуть зіграти Ярмоленко та Циганков.
- Їх є кому замінити, ось коли б випав хтось із стоперів – була б проблема.

- Ви, як колишній воротар кому б довірили пост №1?
- Трубіну. Відчувається, що він вже став своїм в «Бенфіці» й зараз на видноті. Чого тільки вартують його сейви в матчі Ліги чемпіонів з «Інтером». Але все одно останнє слово буде за Ребровим.

- На Вашу думку, керманич українців чимось здивує в тактиці свого балканського колегу?
- Не думаю. Швидше всього, українці гратимуть за звичною схемою 4-2-3-1.

- І хто буде на вістрі атаки?
- Довбик. Він хоча й мало забиває, проте має постійну ігрову практику в іспанській «Жироні».

- Наостанок залишається назвати переможця.
- Переконаний, що наші хлопці чудово усвідомлюють, що лише звитяга залишає їм шанси поборотися за пряму путівку на Євро. Отож, з максимальною мотивацією проблем не повинно бути. Сподіваюся,українці не підведуть і впевнено візьмуть гору.