12 жовтня 2023 11:16

Олександр ПІХАЛЬОНОК: "Необхідність узяти шість очок у двох матчах не тисне, а додає сил і мотивації"

Півзахисник збірної України Олександр Піхальонок розповів про продовження підготовки команди до матчів кваліфікації Євро-2024 проти Північної Македонії та Мальти.


Учора 26 гравців збірної України на полі стадіону в празькому районі Страгов провели чергове вечірнє тренування. Тренерський штаб найбільше уваги приділив напрацюванню структури гри, тактичним вправам та роботі над передачами.

Процес підготовки прокоментував півзахисник національної команди Олександр Піхальонок.

«У нас уже три дні були дуже інтенсивні тренування з багатьма тактичними вправами. Завтра інтенсивність зменшиться, потім знову активізується. Це тижневий цикл, який саме так запланований. Я думаю, що команда повністю готова до матчу з Північною Македонією. Так би мовити, усі в бойовій готовності.

У національній збірній завжди висока конкуренція. Майже всі готові до гри, окрім хіба що Дениса Попова, який поки працює за індивідуальною програмою.

Північна Македонія — це та сама команда, з тією ж тактикою, що й у минулому поєдинку. Розбираємо її матчі проти нас та Італії, дивимося на особливості й готуємося. Це відбірний поєдинок чемпіонату Європи, тож тут кожна гра дуже важлива. Треба виходити й викладатися на сто відсотків. У нас є турнірна необхідність узяти шість очок у двох матчах, але це не тисне, а навпаки, додає сил і мотивації. Ми не маємо права на помилку.

У мене ще й до того є своя мотивація. Мене довикликають уже на кілька зборів, але поки вийти на поле не вдавалося. Я чекаю на свій шанс, хочу його повністю використати, якщо мені його нададуть. Думаю, що готовий усіх здивувати в хорошому сенсі», — сказав Олександр Піхальонок.

Нагадаємо, що матч відбору Євро-2024 між збірними України та Північної Македонії відбудеться 14 жовтня в Празі (початок — о 16.00 за київським часом).


Фото: СК "Дніпро-1"