11 жовтня 2023 21:38

Луїс де ла Фуенте: "Матч із Шотландією – не реванш, але ми просто зобов'язані його виграти"

Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте прокоментував майбутній матч відбору до Євро-2024 проти лідера групи – збірної Шотландії, яка виграла всі свої п'ять матчів під керівництвом Стіва Кларка.


Як повідомляє Mundo Deportivo, наставник "Фурії Рохи" очікує на дуже важку гру проти "тартанових", які в разі перемоги в Севільї, можуть достроково посісти одне з двох перших місць у групі, так само як і збірної Іспанії, дві перемоги в жовтневих матчах гарантують кваліфікацію до фінальної частини Євро-2024:


– Можливість достроково завершити відбір, у разі двох перемог, показує важливість матчів із Шотландією та Норвегією, вже у вересні ми налаштовувалися на це. Ми зробили висновки після поразки в Глазго – тепер ми сильніші та кращі, ніж були тоді, і маємо довести це на полі. Не сумніваюся в нашій упевненості, професіоналізмі, таланті та якості. Порівняно з матчем у Глазго, у нас бракує кількох важливих гравців, і це означає, що прийде черга інших хлопців – у будь-якому разі, у мене є ігрова ідея і я виберу тих футболістів, які, за нашим аналізом, дають найбільшу впевненість у перемозі.

У деяких гравців є певний дискомфорт, але якщо вони не будуть доступні на гру з Шотландією - можливо, я випущу їх із Норвегією. Але поки що я очікую дуже складний матч із шотландцями – ми дуже поважаємо суперника, це – сильна команда, яка довела це справою. Поєдинок із ними вимагатиме від нас показати свою найкращу гру. Хоча я не вважаю цей матч реваншем, ми просто зобов'язані боротися, як професіонали, які представляють усю країну, щоб перемогти. Очевидно, що Шотландія росте і вдосконалюється, у суперника є дуже хороші футболісти, однак і моя команда теж покращилася. Дивлячись на дані, це очевидно – ми виросли в усіх аспектах гри, є варіативність в атаці, необхідна ротація в середній лінії та дуже сильні захисники.

Тепер нам треба бути самими собою і продемонструвати власний хороший атакувальний потенціал – матчі виграються у штрафному майданчику суперника, нам необхідно бути дуже сильними, знайти потрібний балан, тоді ми напевно будемо ближче до перемоги та намагатимемося її не упустити, – резюмував Луїс де ла Фуенте.