7 жовтня 2023 19:35

Ростислав ТАРАНУХА: "Перемога над "Динамо" в Кубку - це історичний матч для усієї родини "Оболоні"

У 9-му турі київська "Оболонь" здобула важливу перемогу в гостях над "Минаєм". Переможний м'яч забив Ростислав Тарануха. Пресслужба Української Прем'єр-Ліги зв'язалася із героєм минулого туру та поспілкувалася про поточний чемпіонат, вихід до 1/4 Кубку України та прийдешню гру проти "Металіста 1925".


- Ростиславе, минулого туру ти забив вирішальний м'яч у ворота "Минаю", твоя команда здобула важливі три очки. Як оціниш цю гру для себе та для "Оболоні" в цілому?


- Минула гра з "Минаєм" була дуже принципова, «матч за 6 очок». Нам вдалось перемогти і набрати важливі залікові бали в турнірній таблиці.


Пишаюся командою, кожен футболіст зробив великий об‘єм роботи на полі, а я тільки поставив крапку в результативній атаці. В гарному настрої готуємось до наступного туру.


- По перших матчах в УПЛ "Оболонь" завоювала симпатії глядачів. Наскільки співпали твої уявлення про Прем'єр-Лігу із тою реальністю, з якою довелося зіштовхнутися?


- Зараз в нас досить конкурентний чемпіонат, який дарує глядачам цікаві матчі. Кожна команда може обіграти кожну. Особисто я не малював якісь уявлення про Прем‘єр-Лігу, а готувався до важкого і захоплюючого чемпіонату, який буде приносити емоції нашим вболівальникам.


- Ви вибили "Динамо" з розіграшу Кубку України. Це твоя найяскравіша перемога в кар'єрі?


- Це історичний матч для усієї родини "Оболонь", ми вийшли в 1/4 кубку України, вибили основного претендента на трофей - це не може не тішити. Але це вже історія,ми перегорнули сторінку та рухаємось далі, готуємось до наступних матчів.


- Який з 9 попередніх матчів в УПЛ залишив найкращі враження, а який - найгірші?


- Можу сказати що гра з "Динамо" і "Дніпром-1" позитивно вплинула на нашу команду, додала впевненості. "Дніпро-1" ми впевнено перемогли на виїзді, при тому що пропустили першими, з досить спірного пенальті. В грі з "Динамо" ми не заслуговували на поразку, створили більше моментів, але трохи посприяли рішення арбітра і наші скасовані голи. Прикро було програвати "Поліссю", на 95-й хвилині, коли нам забили з пенальті. Цей матч приніс найгірші враження.


- Що можеш сказати прийдешнього суперника - "Металіст 1925"? Які сильні сторони цієї команди?


- У цілому, "Металіст 1925", гарна та збалансована команда, на чолі з молодими тренерами. Креативна атака, багато майстерних виконавців. При цьому надійні в захисті. На нас чекає цікавий матч, проти непростого суперника.