5 жовтня 2023 15:19

Вінісіус у суді заявив, що расизм на матчі з "Валенсією" виходив не від 2-3 осіб, а від усього стадіону, і сказав, що таке було лише на "Місталі"

Вінісіус Жуніор дав свідчення у справі про расизм на стадіоні «Валенсії».


Під час матчу 35-го туру Ла Ліги минулого сезону вінгера «Реала» ображали з трибун, називаючи «мавпою».


Сьогодні Вінісіус з відеоконференцзв'язку дав свідчення у справі про расизм на «Місталі». Підозрюваними ним проходять троє людей віком від 18 до 21 року, їм уже зараз довічно заборонено доступ на стадіон «Валенсії».


Виступ футболіста перед судом відкладали вже двічі: спочатку бразилець мав відповісти на запитання 27 червня, але попросив відкласти слухання через відпустку. Потім він мав висловитись 28 вересня, але засідання перенесли через організаційні проблеми у суді.


На прес-конференції після матчу Карло Анчелотті заявив, що мавпою Вінісіуса називав весь стадіон. Бразилець підтримав цю версію і заявив, що образливі вигуки допустили не 2-3 особи, а велику кількість уболівальників. Також він зазначив, що зазнав расизму лише на «Місталі» (хоча раніше він уже виступав у суді у справі про расизм на матчі з «Мальоркою»).


Крім того, футболіст "Реала" заявив, що хоче боротися проти расизму у футболі.


Отримавши питання про те, чи провокував він уболівальників, Вінісіус визнав, що іноді допускає провокації на адресу суперників та їхніх фанатів, оскільки це допомагає йому грати краще.