2 жовтня 2023 20:00

Луческу розповів журналісту: яка в нього мотивація залишитись в Україні, яке в "Динамо завдання на сезон та чому динамівці програли "Оболоні" в Кубку України

Журналіст та коментатор Ігор Циганик в програмі "Циганик LIVE" розповів, що йому вчора сказав головний тренер "Динамо" Мірча Луческу.


"Вчора перед матчем Єзерський запитав у Луческу, що його мотивує залишатись в Україні, той відповів:


"Ти знаєш, я пережив прекрасні моменти в "Шахтарі" і я не можу залишити країну в такій складній ситуації. Я розумію, що зараз це зовсім інша робота, колись був інший чемпіонат. В нас були інші можливості, ми купляли хороших футболістів. Ті футболісти приїжджали сюди і робили різницю, за ними тягнулись українські гравці. Зараз ситуація інша, але не менш цікава. Ростуть молоді гравці, в Україні дуже багато талантів, їх просто треба розвивати. Якби ми мали можливість додати у всі команди кваліфікованих легіонерів, то ця молодь росла б швидше, але ми змушені чекати. І я хочу віддати шану цій країні, це моя друга Батьківщина".


Також Луческу назвав завдяння "Динамо" на сезон. Він сказав:


"Нам треба виграти чемпіонат. В нас немає часу чекати, ми повинні виграти цей чемпіонат. І це буде головною ідеєю для нас всіх, яка буде об’єднувати футболістів "Динамо". Ми повинні з цими футболістами, майже без легіонерів, виграти чемпіонат. Я дуже задоволений як прогресують молоді гравці. Ми довго чекали, але переважна більшість цих футболістів на виданні".


Він також висловився з приводу матчу проти "Оболоні" в Кубку України.


"Має бути правильне налаштування на кожну гру. Ця команда не має права не налаштовуватись на якусь гру. Якщо команда не налаштовується в нас одразу з’являються проблеми, тому ми повинні налаштовуватись на кожну гру. Це ментальність, це спільна проблема гравців і тренерського штабу. В нас зараз немає гравців, які будуть вирішувати долю гри. Коли ми виходимо командою налаштовані на гру, ми можемо зіграти добре проти будь-якого суперника. Але якщо 2-3 чоловіка неналаштовані, то переламати гру по ходу матчу дуже складно. Колись були футболісти зовсім іншого рівня".