1 жовтня 2023 23:34

У "Ліверпулі" зробили заяву про ситуацію з VAR у матчі з "Тоттенхемом"

Англійський футбольний клуб «Ліверпуль» опублікував офіційну заяву про інцидент із системою VAR у матчі 7-го туру АПЛ з «Тоттенхемом».


Ліверпуль прийняв до відома, що PGMOL визнала свої помилки вчора ввечері. Зрозуміло, що правильного застосування правил гри не відбулося, внаслідок чого було поставлено під сумнів спортивну чесність.


Ми розуміємо, що існує тиск, при якому працюють офіційні особи матчу, але передбачається, що завдяки впровадженню VAR цей тиск має знижуватись, а не посилюватись. Тому нас не влаштовує, що не було надано достатньо часу для ухвалення правильного рішення і що не було наступного втручання.


Те, що такі недоліки вже були віднесені до категорії «значних людських помилок», також є неприйнятним. Будь-які результати мають бути встановлені лише шляхом аналізу та за повної прозорості.


Це життєво важливо для надійності системи прийняття рішень у майбутньому, оскільки стосується всіх клубів, а отримана інформація використовується для покращення процесів, щоб гарантувати, що подібна ситуація не повториться», — йдеться у заяві прес-служби клубу на офіційному сайті.

Нагадаємо, в минулому матчі 7-го туру англійської Прем'єр-ліги, в якому "Тоттенхем" грав із "Ліверпулем", суддя матчу не зарахував чистий гол гравця "червоних" Луїса Діаса. Система VAR мала допомогти з його визначенням, але вона не змогла втрутитися.