1 жовтня 2023 22:10

Руслан РОТАНЬ: "Без досвіду поки що ми не можемо вигравати чи хоча б грати внічию з такими командами, як "Динамо"

Прес-конференція головного тренера "Олександрії" Руслана Ротаня після матчу з "Динамо".


– Для нас був важкий матч. Вітаємо "Динамо" із перемогою. У принципі, гра для нас складалася добре, трохи не дотерпіли. Для цього є об'єктивні причини. На жаль, без досвіду поки що ми не можемо вигравати або хоча б грати внічию з такими командами, як "Динамо".

– Ви забили "Динамо" після стандартів. робите на цьому акцент?


– Ми працюємо щотижня над цим. Сьогодні це зіграло з нами як у позитивному ключі, так і негативному. Як забили із стандартів, так і пропустили. Потрібно працювати ще більше. не лише в атаці, а й в обороні.

- "Олександрія" пройшла далі у Кубку і гідно грала з "Динамо". Криза вже позаду?


- Я б не порушував питання кризи. Це коли є зіграна команда, і вона показувала те, що хоче тренер. Сьогодні наша команда складається на 60% з 19-річних хлопців, які ще мають робити помилки, щоб зрозуміти, що таке Прем'єр-ліга і футбол, в якому грають потужні люди. Іноді маю таке враження, що хлопці думають, що у чемпіонаті боротьба відсутня. А тут її дуже багато, порівняно з іншими чемпіонатами. Потрібен час. У нас цю боротьбу потрібно як мінімум не програвати, щоби щось будувати в атаці. Такі уроки дуже корисні, коли суперник перевершує нас у майстерності. Потрібно працювати і над боротьбою, над спокійною грою. Потрібно показувати з м'ячем те, що хочемо.


- Чи є якісь завдання від керівництва клубу?


- Завдання номер один – збалансувати наявних гравців. 60% футболістів прийшло, коли команда пройшла збори. Хтось не грав півроку, хтось три місяці. Потрібно підвести один одного рівня фізично. Тоді можна ставити якісь завдання. А наприкінці трансферного вікна ми ще втратили ключового захисника.