29 вересня 2023 09:43
2

"Запитав у Лобановського, що буде з моєю квартирою": екс-форвард збірної України описав, як він відмовив легендарному тренеру "Динамо"

Колишній нападник збірної України Іван Гецко розповів, як під час своїх виступів за Чорноморець він відмовився від пропозиції Валерія Лобановського перейти у київське Динамо.


Ексфорвард Чорноморця Іван Гецко в інтерв'ю для сайту fanday.net розповів історію щодо пропозиції від легендарного українського тренера Валерія Лобановського.


«Ми з ним бачилися потайки в Києві. Я тоді у складі Чорноморця приїхав на гру з киянами у 1991 році. У літаку Віктор Прокопенко сказав, що зі мною в Києві хочуть поговорити. Я ще запитав у нього: «І що мені робити? Про що мені з ними говорити?».


Мене забрали і привезли на якусь квартиру. Я зайшов і побачив Лобановського. Ми з ним говорили хвилин 40. Він сказав, що має намір у найближчому майбутньому створити в Динамо боєздатний колектив. Хоча працював він тоді ще в Еміратах. У Києві, схоже, він був проїздом».


Окрім цього, колишній нападник також розкрив деталі тієї розмови з метром.


«Сказав, що я йому потрібен, і він хотів би, щоб я переїхав до Києва. Я на той момент був на емоціях, вселив собі, що вмію грати добре у футбол. Можна сказати, захворів на зіркову хворобу.


Запитав ще у Лобановського, а що буде з моєю квартирою в Одесі? У мене ж квартира службова. Він сказав, що її доведеться віддати. Як віддати? А я щойно зробив ремонт».


Іван розповів, як саме відмовив великому тренеру.


«Коли Лобановський сказав про переїзд, я заартачився. Сказав, що не готовий їхати до Києва, через Чорнобиль – у мене маленькі діти, дружина не погодиться на переїзд. На перше місце тоді поставив безпеку своєї сім'ї, а не футбол.

Після зустрічі з Лобановським мене привезли в готель. Я встиг пообідати, трохи відпочив і поїхав на гру», – сказав Гецко для fanday.net.


Фото - odessa-sport.info

Зараз можна розповідати що завгодно. Лобановський повернувся в "Динамо" аж у 96-у. Куди він кликав Гецька? Відвертий самопіар...
Сховати
i-Graupera, він Лобановського поплутав з Пузачем