21 вересня 2023 16:20

Рубіалес та його батько тиснули на прес-аташе жіночої збірної Іспанії, щоб вона виправдала поцілунок екс-глави RFEF з Ермосо

Луїс Рубіалес змушував співробітницю RFEF до надання неправдивих свідчень на свою користь.


Нагадаємо, Рубіалес подав у відставку з посади голови Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) через поцілунок із футболісткою Дженніфер Ермосо після фіналу жіночого чемпіонату світу, в якому збірна Іспанії здобула перемогу.


Спочатку Рубіалес не планував залишати свою посаду. Невдовзі після інциденту RFEF опублікувала заяву від імені Ермосо: «Звичайний жест дружби та подяки. Не треба на цьому зациклюватись». Пізніше стало відомо, що заява була опублікована без згоди футболістки.


За інформацією El Confidencial, підтвердженої La Vanguardia, Луїс Рубіалес і його батько чинили тиск на прес-секретаря жіночої збірної Іспанії Патрісію Перес, змушуючи збрехати про те, що Ермосо дала згоду на публікацію заяви, яка виправдовує Рубіалеса, від свого імені.


Повідомляється, що прес-аташе допитували більше трьох годин, чинячи на неї психологічний тиск, об'єднавши її свідчення в двосторінковий документ, який потім було передано до одного із ЗМІ. Згідно з цими свідченнями, Перес визнала поцілунок Рубіалеса та Ермосо «анекдотичним», і всі футболістки, включаючи саму Дженніфер, були в захваті після перемоги у фіналі.


Повідомляється, що Перес звернулася до комплаєнс-департаменту федерації, який знаходиться поза сферою впливу Рубіалеса. За фактом обставин, що з'ясувалися, розпочато розслідування – не виключено, що проти Рубіалеса можуть бути висунуті звинувачення в примусі.