20 вересня 2023 12:07

Оле-Гуннар Сульшер: "Коли залишив посаду головного тренера МЮ – наче пішов із сім'ї"

Колишній головний тренер «Манчестер Юнайтед» Оле-Гуннар Сульшер розповів, як залишив клуб восени 2021 року.


- Ви програли 5 з 7 матчів в АПЛ восени 2021 року. Відчували, що втратите роботу?


- Мені ніхто нічого не казав, але в перерві матчу з «Вотфордом» я вже знав (тоді в листопаді 2021-го «МЮ» програв 1:4 - прим.). Ми не були схожі на команду «Манчестер Юнайтед», футболісти не грали один за одного. У перерві сказав гравцям, що це, ймовірно, буде востаннє, коли працюємо разом і будемо грати з гордістю. Ми ледь не змінили хід матчу, поки Маґвайра не вилучили.

- І потім?

- Наступного ранку отримав текстове повідомлення від Еда Вудворда, у якому говорилося, що він повинен зустрітися зі мною у своєму офісі в Керрінгтоні. Це було досить складно, коли ти пропрацював у клубі 18 років з усіма тими хорошими та поганими етапами.

У мене було багато підтримки та гарних моментів з Едом. Він дав мені шанс - завжди буду вдячний. Якраз підвіз сім’ю в аеропорт, коли прийшло повідомлення. Після цього сказав дружині, що, можливо, повернуся до Норвегії раніше за неї.

Це був емоційний день. Дуже емоційний. Не думав, як це буде, але було ніби як йшов з сім’ї. Хотів поговорити з усіма гравцями та попрощатися. Спілкувався з тренерами та штабом. Потім повернувся до порожнього будинку.

- Ви зняли прощальне відео. Це була ваша ідея?

- Не хотів не попрощатися з фанатами, які так добре ставилися до мене, фанатами, які були ніби моєю сім’єю. Зняти відео було правильно.

- Ви сердились? Чи відчували себе розчарованими через гравців?

- Не було злості. Не було гіркоти. Було засмучення. Мені не вдалося виконати роботу своєї мрії, як сподівався. Насолоджувався цією роботою, особливо перемогою над «ПСЖ» (у березні 2019 року «МЮ» виграв з рахунком 3:1 та вийшов до чвертьфіналу ЛЧ - прим.).

Були чудові моменти, коли мене призначили повноцінним головним тренером. Перемога над «Сіті» на виїзді, перемога над «Сіті» вдома, причому Мактоміней забив останнім ударом перед локдауном. Ніколи не відчував, як Олд Траффорд так розгойдується. Фани залишалися на стадіоні цілу вічність, - сказав Сульшер.