16 вересня 2023 18:49

Перша ліга, 8-й тур. "Карпати" та "Інгулець" збільшують відрив

Фаворити знову на коні: «Карпати» перемогли «Поділля», а «Інгулець», граючи півматча у меншості, розібрався з «Вікторією».


Матч між «Карпатами» та «Поділлям» був найбільш очікуваним у п'ятницю. Підопічні Віталія Костишина у хорошому настрої приїхали до Львову, адже нарешті вперше у сезоні виграли. Проте, підопічні Мирона Маркевича у минулому турі здобули третю поспіль перемогу, обігравши в гостях «Агробізнес».

Львів'яни потужно розпочали матч і вже на дев'ятій хвилині відкрили рахунок. Після прострілу Владислава Клименка у дальній верхній кут пробив Ян Костенко – 1:0! Гості могли відігратися, але удар Максима Войтіховського парирував Андрій Кожухар. Підопічні Маркевича різноманітно грали в атаці, але помилки у захисті не дозволяли їм почуватися впевнено.

На 26-й хвилині хмельницький колектив відігрався. Євген Задоя пробив у захисника, але першим на добиванні опинився Олександр Цибульник – 1:1. З огляду на розвиток подій, цей результат першого тайму став закономірним. Занадто багато львів'яни дозволяли своїм суперникам.

У другій половині зустрічі почали грати одноманітно в атаці господарі, тому у суперника особливих проблем не було. На 60-й хвилині Дмитро Пріхна схопив за футболку Єгора Демченка і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Павло Полегенько. Цей м'яч знову додав львів'янан впевненості у власних силах. У підсумку, матч завершився перемогою «Карпат».

В середині першого тайму поєдинку між «Прикарпаттям» та «Епіцентром» за шість хвилин господарі відзначилися двічі. Спочатку м'яч у власні ворота зрізав Андрій Беженар. Не встигли підопічні Сергія Нагорняка оговтатися, як пропустили ще. Після прострілу Дмитра Шинкаренка з меж штрафної у кут пробив Микита Тітаєвський. Наприкінці тайму нападник гостей Данило Кравчук повернув інтригу у матч – 1:2.

Після перерви гості продовжували грати першим номером, але залишали чимало вільних зон для контратак суперників. Хорошу можливість зрівняти рахунок мав Станіслав Кристін, але він з меж штрафної пробив повз ворота. На 74-й хвилині футболісти «Епіцентра» все ж досягнули свого. Максим Гірний з декількох метрів розстріляв ворота «Прикарпаття». У підсумку, матч завершився внічию 2:2.

«Агробізнес» після домашньої поразки в минулому турі від «Карпат» спустився на п'яте місце у турнірній таблиці та відправився у гості до «Буковини», яка обходилась без нічиїх в чемпіонаті чотири гри поспіль. На жаль, ці команди наразі не здатні демонструвати атакувальний футбол, створювати низку моментів. Проте, без голів перший тайм все ж не завершився. В середині тайму після передачі Василя Палагнюка вихід один на один реалізував Віталій Фарасєєнко.

У другому таймі характер гри не змінився. Гості намагалися відігратися, але ефективності їхнім атакам бракувало. На гол підопічні Чижевського все ж награти, але витиснути максимум зі своїх атак не змогли.


Головною суботньою подією став матч у Петрові, де «Інгульець» приймав «Вікторію». Поєдинок вважався центральним у турі, адже зустрічалися лідери групи Б. Обидві команди у нинішньому чемпіонаті ще не програвали. «Інгулець» вже вдруге у цьому сезоні приймав «Вікторію», а перша зустріч завершилася кубковою поразкою господарів.


У першій половині зустрічі складно було віддати комусь ініціативу. Обидві команди по черзі володіли м'ячем, але розкриватися не хотіли, адже розуміли ціну помилки. Наприкінці тайму господарі залишилися у меншості. За фол у центрі поля другу жовту отримав Сидоренко. Реалізувати чисельну більшість до перерви сумчани не змогли.


Навіть у меншості підопічні Лупашка відкрили рахунок. Мельничук з флангу подав, а П'ятов в один дотик пробив у кут – 1:0. Не встигли гості оговтатися, як пропустили вдруге. Зі штрафного шикарним ударом відзначився Ярослав Богунов – 2:0. У психологічному плані підопічним Безсмертного вже було дуже складно повернутися у гру.


В середині другого тайму вперше після травми у гру увійшов один із лідерів петровців Олександр Козак. Забити хоча б м'яч гості не змогли. В наприкінці зустрічі за фол проти Резепова арбітр призначив пенальті у ворота сумчан. Одинадцятиметровий реалізував Кольцов - 3:0.


Таким чином, «Інгулець» відірвався від свого конкурента вже на сім очок.


З решти результатів суботи виділимо матч «Нива» Бузова – «Металіст». Нічия у цьому протистоянні дозволила «Карпатам», які лідирують у групі А, наростити свій відрив до шести очок.

Група А

15 вересня

КАРПАТИ – ПОДІЛЛЯ – 2:1
Голи: Костенко (9), Полегенько (62, з пенальті) – Цибульник (26).

Карпати: Кожухар, Бабогло, Порох (Мизюк, 87), Сухар, Полегенько, Рябов, Клименко (Демченко, 46), Равлик (Картушов, 82), Костенко (Романюк, 84), Чачуа, Іґор Невес (Крістіан Ноту, 46).

Поділля: Непогодов, Веремієнко, Корешков, Назарчук, Цибульник, Задоя (Болденков, 70), Костенко (Доброхотов, 24), Пріхна (Савчук, 81), Коваленко (Каверін, 70), Войтіховський, Василенко (Биков, 46).


ПРИКАРПАТТЯ – ЕПІЦЕНТР – 2:2
Голи:
Беженар (20, автогол), Тітаєвський (26) – Кравчук (44), Гірний (74).

Прикарпаття: Герич, Демків, Швець, Француз, Шинкаренко, Геник (Бучакчийський, 52), Романов (Соловйов, 52), Тітаєвський, Сьомка (Попчук, 46), Барчук (Радульський, 65), Хома (Цюцюра, 80).

Епіцентр: Чернобай, Кристін С. (Гринь, 65), Мороз, Григоращук, Кристін В., Алібеков (Глущук, 73), Беженар, Миронюк (Климець, 46), Бендера (Стень, 46), Кравчук (Ляшенко, 58), Гірний.

Вилучення: Владислав Мороз (90+4, друге попередження).

БУКОВИНА – АГРОБІЗНЕС – 1:0
Гол:
Фарасєєнко (27).

Буковина: Пономаренко, Рябий Д., Новотрясов, Пець, Данилюк (Червінський, 69), Чайковський, Цурупін, Глагола, Духота (Прокопчук, 56), Фарасєєнко (Бодня, 79), Палагнюк.

Агробізнес: Попович, Гаврушко, Бариляк, Теплий, Кузьмін, Білий, Толочко (Тишинінов, 78), Заєць, Волков (Свистун, 68), Галенков (Тяпкін, 85), Лень.

16 вересня


НИВА Б – МЕТАЛІСТ – 0:0

Нива (стартовий склад): Льопка, Прокопчук, Корохов, Будняк, Нехтій, Шалфєєв, Книш, Дворовенко, Паламар, Західний, Мельник.

Металіст (стартовий склад): Рибак, Голубка, Рязанцев, Горяїнов, Багачанський, Бусько, В.Луців, П.Луців, Мораренко, Габріель Гомес Феррейра.


ХУСТ – НИВА Т – 2:0
Голи:
Приходько (45+2, 84).

Хуст (стартовий склад): Левченко, Іванов, Тихненко, Скиба, Павлич, Вагін, Приходько, Станкович, Борисенко, Вадовський, Шевчук.

Нива Т (стартовий склад): Механів, Соколов, Хруставка, Демчук, Мудрий, Гатала, Волохатий, Бороденко, Дорошенко, Проців, Різник.

Вилучення: Бороденко (62)


Група Б

16 вересня


ИНГУЛЕЦЬ – ВІКТОРІЯ – 3:0
Голи: П'ятов (57), Богунов (60). Кольцов (90, х пенальті).

Інгулець (стартовий склад): Паламарчук, Малиш, Запорожець, П'ятов, Сітало, Кольцов, Шершень, Сидоренко, Козиренко, Богунов, Мельничук.

Вікторія (стартовий склад): Литвиненко, Зозуля, Нелін, Ульянов, Галенко, Покотилюк, Мишенко, Долинський, Сасовський, Шаврін, Машталір

Вилучення: Сидоренко (36).


ДІНАЗ – ПОЛТАВА – 1:1
Голи: Старенький (90+2) – Стрельцов (57).

На 34-й хвилині Новіков (Діназ) не реалізував пенальті.

Діназ (стартовий склад): Дмитроченко, Гемега, Єременко, Літвінов, Новіков, Ярмак, Кіріченко, Волошин, Старенький, Матюшенко, Гільєрме де Соуза Насименто.

Полтава (стартовий склад): Варцаба, Щербак, Горжуй, Даниленко, Клименко, Мігунов, Опанасенко, Пось, Копитов, Вівдич, Коцюмака.

17 вересня

ЧЕРНІГІВ-ШВСМ – ГІРНИК-СПОРТ
МАРІУПОЛЬ – МЕТАЛУРГ
ЛІВИЙ БЕРЕГ – КРЕМІНЬ