16 вересня 2023 13:16

Суддівський експерт - про матч "Металіст 1925" - "Зоря": "Добре, що не було проблемних моментів, які могли б вплинути на хід гри"

Суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар проаналізував суддівство Клима Заброди у матчі 7-го туру УПЛ "Металіст 1925" – "Зоря" (2:1).


— Насправді в Клима Заброди багато роботи не було, не було якихось надзвичайних ситуацій. Проґавлена гра рукою від Антюха — це наслідок неправильно обраної позиції. Добре, що VAR втрутився, щоб арбітр міг переглянути момент і прийняти рішення. - сказав Мирослав Іванович.
Читайте такожVAR працюватиме на всіх матчах: суддівські призначення на 7-й тур УПЛ


Звісно, тут є питання до того, що це зайняло досить багато часу. Хоча, як на мене, висновок був очевидним. І при цьому в першому таймі Заброда компенсував менше, ніж мав би через відеоповтор, пенальті, зупинки під час гри… Варто було додати 4-5 хвилин як мінімум. Але це вже нюанси: арбітр молодий, нервував під час роботи. Тому добре, що не було проблемних моментів, які могли б вплинути на хід гри.


Я вважаю, що наш Комітет арбітрів повинен призначати VAR на всі матчі УПЛ, як про це говорять і тренери зокрема. Зрозуміло, що наразі це неможливо, проте 3-4 матчі елементарно можна забезпечити системою відеоповторів. - додав експерт.


Нагадаємо, що вчора “Металіст 1925” переграв “Зорю” з рахунком 2:1.