15 вересня 2023 08:09

Коломойському оголошено третю підозру. Легалізація йшла через "Дніпро"?

Фото - ua.depositphotos.com


Українському бізнесмену Ігорю Коломойському оголошено вже третю підозру. Як стверджує слідство, він відмивав гроші, перераховуючи їх в тому числі на адресу ТОВ ФК Дніпро.


Згідно з цією підозрою, неофіційний власник СК Дніпро-1 підозрюється у організації підробки документів на переказ коштів, у організації заволодіння чужим майном шляхом, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах, а також у набутті та розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом

Досудовим розслідуванням установлено, що Коломойський організував та очолив організовану групу. До її складу також входив керівник Столичної філії «Приватбанку» Сергій Волков та інші службові особи Столичної філії та Головного офісу «Приватбанку». Стверджується, що Коломойський як організатор та інші члени групи розробили план злочинної діяльності, спрямований на заволодіння коштами «Приватбанку».

План полягав у штучному створенні видимості внесення готівкових коштів від імені Коломойського до каси Головного офісу «Приватбанку», їх облік, оформлення перевезення неіснуючих готівкових коштів інкасаторами «Приватбанку» тощо.

Слідство вважає, що безготівкові кошти у сумі 5,878 млрд грн були легалізовані шляхом їх перерахунку на адресу ТОВ ФК Дніпро, на власний рахунок Коломойського, на адресу Об'єднаної єврейської общини України та на рахунки багатьох інших компаній.

Коломойському повідомлено про підозру в слідчому ізоляторі, у присутності його адвоката. Раніше суд обрав запобіжний захід для бізнесмена у вигляді тримання під вартою на 60 днів із можливістю внесення застави у розмірі понад 509 млн грн. Адвокати Коломойського подали апеляцію та очікують на її розгляд.