13 вересня 2023 22:59

Офіційно. Шищенко очолив "Звягель". Максимов йде у "Дніпро-1"

Відомий спеціаліст Сергій Шищенко відтепер керуватиме командою «Звягель», яка виступає в Другій лізі.


На посаді головного тренера «Звягеля» він замінить Юрія Максимова, якому разом із тренерським штабом сьогодні, 13 веерсня, після матчу проти команди ЮКСА (1:1) подякував колективу та керівництву клубу. Юрій Максимов зі своїм штабом відтепер працюватиме у Дніпрі-1, команді віце-чемпіонів України.


Футболістам «Звягеля» представили Сергія Шищенка, який завтра, 14 вересня, приступить до роботи. Наразі новий тренерський штаб команди ще формується. В понеділок, 18 вересня, Звягельпроведе чергову гру Другої ліги проти команди «Реал Фарма».


Сергій Шищенко – видатний український футболіст, який виступав за команди «Металіст», «Шахтар», тернопільську «Ниву», «Кривбас», запорізький «Металург», «Чорноморець», «Іллічівець». Найкращий етап кар’єри провів у складі донецького «Металурга», де става найкращим бомбардиром чемпіонату України, а також найкращим голеадором в історії клубу. Чимало виступав також за національну збірну України та у єврокубках.


Після завершення кар’єри футболіста Шищенко працював головним тренером молодіжної команди донецького «Металурга» (потім – «Сталі» з Кам’янського після злиття клубів), юнацького складу «Шахтаря», а також у командах ПФЛ – «Буковині», «Миколаєві», «Поліссі». Протягом останніх двох сезонів очолював юнацьку команду «Полісся». Тепер Сергій Шищенко повернувся до дорослого професійного футболу.