12 вересня 2023 19:13

Погба купив добавку в США за порадою друга-лікаря. "Ювентус" через допінг має право розірвати контракт з Полем і не платити йому зарплатню

Стали відомі деталі влучення допінгу в організм Поля Погба.


Раніше стало відомо, що 30-річний півзахисник Ювентуса здав позитивну допінг-пробу на тестостерон, за що йому загрожує усунення від футболу на строк до чотирьох років. Чемпіон світу у складі збірної Франції тимчасово дискваліфіковано Національним антидопінговим трибуналом Італії.


За даними La Gazzetta dello Sport, Погба міг провалити допінг-тест через харчову добавку, куплену в США за порадою друга-лікаря, який не має відношення до туринського клубу. У такому разі мова йтиме про застосування допінгу з необережності, помилки.

Учора Поль повідомив лікарям «Ювентуса», що приймав речовини, які не узгоджені з медичним персоналом «б'янконери».


Якщо додатковий аналіз підтвердить наявність допінгу у Погба, «Юве» матиме право розірвати з французьким футболістом контракт, розрахований до 2026-го із зарплатою 8 мільйонів євро на рік плюс 2 млн у вигляді бонусів.


Крім того, згідно з колективним договором, підписаним ФІФА, Серією А та Асоціацією футболістів Італії (AIC), позитивний результат тесту на допінг – один із тих випадків, при яких можливе призупинення виплати гравцеві заробітної плати.