11 вересня 2023 17:23

Лотар Маттеус: "Чи готовий Клопп попрощатися з Ліверпулем і вивести Німеччину з кризи?"

Колишній гравець збірної Німеччини Лотар Маттеус поділився думками, хто повинен очолити національну команду після відставки Ганса-Дітера Фліка.


«У тому, що наша національна футбольна збірна більше не є однією з найкращих у світі, є вина не лише тренера Фліка, а насамперед гравців. У клубах це працює, а в збірній бракує саме того азарту, який демонстрували наші баскетболісти. Я не той, хто лише після поразки каже, що в команді все погано. Але так у збірній вже понад рік.

Все було занадто спокійно і гармонійно, точок тертя не було. Щось має статися, щоб дати команді новий вогонь. Питання в тому, чого хоче Федерація футболу Німеччини? Хоче короткострокового рішення зараз, щоб потім отримати довгострокове? Чи хоче прямо зараз довгострокове?

Я за те, щоб зараз знайти тренера, який виконуватиме свою роботу і після Євро, і ще довгі роки потім. Короткострокове рішення було б лише проміжним. Я б його зрозумів, якби запросили Клоппа після чемпіонату Європи. Однак, якщо ви чекаєте на Клоппа - дасте гравцям ще один привід, оскільки новий тренер очолюватиме збірну лише до наступного літа.

Серед кандидатів, яких називають, є такі, які б не хотіли продовжувати цей курс без тертя - це Заммер та Клопп. Питання в тому, чи готовий Клопп попрощатися з «Ліверпулем» і вивести Німеччину з кризи?

Нагельсманн буде доступний вже зараз, але невідомо, чи хотів би він стати тренером національної збірної в молоді роки, чи віддав перевагу щоденній роботі в клубі», - написав Маттеус.