11 вересня 2023 13:12

Фелікс вирішив не брати 10-й номер у "Барсі" через його значущість для клубу та малий термін контракту, а також ситуацію з переходом Фаті до "Брайтона"

Стало відомо, чому Жоау Фелікс вирішив не брати 10 номер у «Барселоні».


Каталонський клуб орендував півзахисника "Атлетіко" на один сезон перед закриттям літнього трансферного вікна. За інформацією Diario Sport, у португальця була можливість взяти 10-й номер у новому клубі, але він віддав перевагу 14-му з низки причин.

Першою причиною є те, що Жоау усвідомлює значущість цього номера в Барселоні – раніше під ним грав Ліонель Мессі. Гравець розуміє, що має продемонструвати високий рівень, перш ніж претендувати на статус зірки клубу.


Крім того, оточення Фелікса добре знайоме з контекстом щодо 10 номера. Агент Жорже Мендеш також представляє інтереси Ансу Фаті, котрий раніше грав під цим номером. Перехід Фаті до «Брайтона» на правах оренди дозволив «Барсі» підписати Фелікса, і вважається, що передача номера португальцю «підлила б олії у вогонь».

Також однією з причин відмови Фелікса від 10 номера стала тривалість його контракту. Орендна угода буде розрахована на один сезон, і брати цей номер за таких обставин було б «надто зухвало».

"Барселона" оцінює ситуацію так само. Клуб не забороняв Феліксу брати 10 номер, але й не пропонував його. У «Блауграні» вважають, що зараз краще залишити цей номер вільним.