11 вересня 2023 09:53

Iван ГЕЦЬКО: "Сподобалося, що на Реброва не тисне авторитет підопічних. На поле виходять лише ті, що готові на всі сто відсотків"

У розмові з кореспондентом zbirna.com колишній нападник національної

збірної України Іван ГЕЦКО розповів, що завадило учасникам протистояння

награти на перемогу:

— Поєдинок у Вроцлаві залишив подвійне враження, — сказав Гецко. — З одного боку, в першому таймі українська збірна виглядала збалансованою, коли кожен чітко знав свою роль. Звичайно, додаткові бонуси були за імпровізацію на користь колективу. Без сумніву, додав упевненості й наснаги гол забитий Зінченком після багатоходової комбінації. Так і кортіло вигукнути: можемо, коли хочемо. Проте, на жаль, це хотіння було якимось вибірковим. Варто було пропустити необов`язковий м`яч в роздягальню, як після перерви номінальних господарів було важко впізнати…


— Невже груба позиційна помилка Миколенка, яка допомогла Вокеру забити, так подіяла негативно на наших хлопців?

— Складно дати вичерпну відповідь, хоча помилка Миколенка, дійсно, з тих, що вибиває з колії. Та головне, що цей гол додав упевненості вже англійцям, змусив їх діяти інтенсивніше… Добре, що на висоті був Бущан, хоча в епізоді з пропущеним м`ячем він міг зіграти надійніше. Проте, якщо відверто, то я чекав від британців більшого.


Що ви маєте на увазі?

— В останні роки збірна Англії відзначалася потужністю, максимальною самовіддачею, з лещат її пресингу складно було викарабкатися…Учора британці свого потенціалу не продемонстрували. Тут дві причини, або наші не дозволили, або суперник дещо недооцінив українців. Зрештою, й комфортне турнірне становище дозволяло гостям грати на нічию. Мені здається, що в цієї збірної Англії у Вроцлаві можна було вигравати, проте для цього треба було значно більше наступати…


— Мабуть, саме з цієї причини у вас залишилися негативні враження про другий тайм?

— Звичайно, а хіба може бути інакше, коли всі наші гравці були заточені на те, аби тільки не пропустити. Переважно, така пасивна тактика завжди карається, але британцям на заваді став Бущан. Втім, й захист більше грубо не помилявся.


— Знову залишили поле без свого голу нападники Яремчук та Довбик, який його замінив…

— Це гравці, які не спроможні щось створити самотужки, їм потрібна допомога партнерів. Вони вчора перебували на головному пайку, бо всі були зосереджені тільки на обороні. До того ж, переходити великими силами в наступ нашим перешкоджав пресинг англійців.


— Але ж в збірній України не бракує швидкісних футболістів, чого вартий тільки один Мудрик… Може варто було взяти на озброєння рваний темп, мобільність крайніх захисників?

— Повторюю, як на мене, все зводилось до того,щоб зберегти нічийний рахунок.


— Уже вкотре Мудрик лише епізодично включався в гру…

— Він з тих футболістів, яким конче потрібна ігрова практика, що додає впевненості. В Челсі її в Михайла немає. Це негативно позначається на діях Мудрика, ось і вчора він загостреннями не запам`ятався.


До речі, мені сподобалося, що на Сергія Реброва не тисне авторитет підопічних. На поле виходять лише ті, що готові на всі сто відсотків.


Можливо, саме ось ця згуртованість, бажання зіграти через не можу й допомогли у Вроцлаві не програти європейській топ-збірній…

— Згоден. За це треба хлопцям віддати належне. Тепер головне, як слід відновитися і 12 вересня не повернутися додому з Мілана з порожнім багажем.


Вагомість цього матчу ще більше зросла після неочікуваної втрати очок італійцями у вчорашньому поєдинку з Північною Македонією.


Василь МИХАЙЛОВ


Фото - odessa-sport.info