7 вересня 2023 11:20

Хендерсон - про перехід у клуб із Саудівської Аравії: "Можу зрозуміти гнів ЛГБТ-спільноти"

Колишній капітан Ліверпуля, а нині півзахисник Аль-Іттіфака Джордан Хендерсон розповів, чому прийняв пропозицію від клубу з Саудівської Аравії.


«У чому виявляли сумніви? У всьому. У ситуації з ЛГБТК+ спільнотою та в усьому, що говорять про Саудівську Аравію, у моїй родині, у партнерах по команді. Знову ж таки, я не кажу це для того, щоб люди подумали: «Ну, ясно». Я намагаюся дати вам уявлення про те, на що це було схоже. Я розмовляв з багатьма різними людьми, яким довіряю, які мене знають. Що мене переконало? Думаю, що критика була б завжди, незалежно від того, що я зробив би – чи залишився чи пішов. Тож, по суті, мені довелося ухвалити рішення про те, що краще для мене та моєї родини. Футбол залишається футболом.

Чи треба було мені поїхати в інше місце, щоб спробувати щось нове, розвивати гру, яку я люблю, в іншій країні і перетворити лігу на одну з найкращих у світі? Це мене надихає, тому що я хочу розвивати цей вид спорту у всьому світі. І, звісно, спільнота ЛГБТК+. Можу зрозуміти розчарування. Можу збагнути гнів. Розумію. Все, що я можу сказати з цього приводу, це те, що мені шкода, що вони так поставилися до цього. У мене ніколи не було наміру завдати шкоди будь-кому. Коли я ухвалював рішення про перехід, то намагався поглянути на це так: якби я не поїхав туди, ми всі могли б просто сховати голови в пісок і критикувати інші культури та інші країни здалеку. Але тоді нічого не станеться. Нічого не зміниться», - заявив Хендерсон в інтерв'ю The Athletic.