6 вересня 2023 12:08

"Трубін не входив в плани "Бенфіки": президент португальського клубу виніс вердикт українському воротарю

У серпні Анатолій Трубін перейшов із Шахтаря до Бенфіки за 10 мільйонів євро, проте досі так і не дебютував за португальський гранд, провівши три матчі на лаві запасних.


Президент лісабонців Руй Кошта зізнався про те, що «орли» навіть не розраховували на те, що їм вдастся отримати українця.


«Ми знали, що шукатимемо іншого воротаря. Трубін не входив у плани Бенфіки, бо був практично недосяжний. Це воротар, визнаний у всій Європі. Ми намагалися просунути його підписання. Було немислимо, що він піде безплатно.


І коли ми зрозуміли, що з'явилося вікно можливостей, ми спробували передбачити той факт, що у нього закінчиться останній рік контракту. Тоді б ми не мали шансу. У найближчі кілька років він буде одним із найкращих воротарів Європи», – приводить слова Кошти Maisfutebol.


Контракт Трубіна із Бенфікою розрахований на п'ять років, до 2028-го.


Одіссеас Влаходімос, який був основним голкіпером портагальського клубу до цього сезону, влітку перейшов до Ноттінгем Форест за п'ять мільйонів євро.


Наразі головним конкурентом Трубіна є 21-річний Самуель Соареш.


Анатолій є вихованцем академії донецького Шахтаря.


Кошта пограв у таких клубах, як Бенфіка (1991-1994, 2006-2008), Фіорентина (1994-2001) та Мілан (2001-2006). У складі збірної Португалії він зіграв 94 матчі і забив 26 голів.