3 вересня 2023 15:20

Динамівці у збірних: хто, де, коли

У клубному футболі розпочалася пауза, яка триватиме до середини вересня. Протягом найближчих десяти днів багато гравців «Динамо» будуть задіяні у національних та молодіжних збірних.


Національна збірна України


3 вересня у Польщі розпочався збір національної команди України. До лав збірної викликані відразу дев’ять динамівців – воротар Георгій Бущан, захисники Денис Попов та Олександр Тимчик, півзахисники Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко та Олександр Караваєв, а також нападник Владислав Ванат.


У вересні збірна України у рамках відбору до Євро-2024 проведе два матчі проти топ-збірних – Англії та Італії, які склали фінальну пару попереднього чемпіонату Європи – тоді перемогу в фіналі Євро-2020 здобула Італія.


Субота, 9 вересня, 19:00. Україна - Англія


Вівторок, 12 вересня, 21:45. Італія – Україна


Молодіжна збірна України


П’ятеро гравців «Динамо» отримали виклик до складу молодіжної збірної України. Запрошення до молодіжки від Унаї Мельгоси отримали воротар Руслан Нещерет, захисники Костянтин Вівчаренко, Антон Боль (виступає на правах оренди в «Зорі»), півзахисники Володимир Бражко та Назар Волошин.


«Жовто-сині» в товариському спарингу зіграють 8 вересня в Саарбрюкені з Німеччиною, а 12-го числа в першому для себе поєдинку в рамках відбору на Євро-2025 (U21) зустрінуться у словацькому Попраді з «молодіжкою» Північної Ірландії.


П’ятниця, 8 вересня. 19:15. Німеччина U21 – Україна U21


Вівторок, 12 вересня. 19:30. Україна U21 – Північна Ірландія U21


Юнацька збірна України


Вісім гравців «Динамо» отримали виклик від Юрія Мороза до юнацької збірної України U-17/18 (гравці 2006 р.н.). У вересні ця збірна візьме участь у міжнародному товариському турнірі імені Вацлава Єжика, що відбудеться у Чехії. 6 вересня «жовто-сині» зіграють із збірною США, 8-го поміряються силами із Туреччиною, а 10-го – зі Словаччиною.


Серед викликаних на вересневий збір, який розпочався 3 вересня, воротар В’ячеслав Суркіс, захисники Максим Коробов, Денис Дикий, півзахисники Кирило Осипенко, Данило Іщенко, Владислав Калин, нападники Матвій Пономаренко та Віталій Лобко.


Середа, 6 вересня. 18:00. США – Україна


П’ятниця, 8 вересня. 18:00. Туреччина – Україна


Неділя, 10 вересня. 12:00. Словаччина – Україна


Молодіжна збірна Північної Македонії


Традиційно отримав виклик до молодіжної збірної Північної Македонії півзахисник «біло-синіх» Решат Рамадані. Його збірна на початку вересня розпочне участь у кваліфікації на Євро-2025 (U21). Підопічні Драгі Канатларовскі зіграють два поєдинки – 8 вересня на виїзді проти Швеції та 12-го числа вдома проти Нідерландів.


Додамо, що Рамадані може дебютувати у складі молодіжної збірної Північної Македонії в офіційному поєдинку – раніше він грав лише в товариських матчах (7 ігор).


П’ятниця, 8 вересня. 19:00. Швеція U21 – Північна Македонія U21


Вівторок, 12 вересня. 16:30. Північна Македонія U21 – Нідерланди U21


Національна збірна Сенегалу


Півзахисник «Динамо» Самба Діалло вперше отримав виклик до національної збірної Сенегалу. Раніше Діалло виступав за юніорські та молодіжні збірні своєї країни, зокрема, ставши переможцем Кубка африканських націй U20.


9 вересня Сенегал зіграє матч кваліфікації Кубка африканських націй-2023 проти Руанди. Цим поєдинком збірна Сенегалу завершить відбірний раунд до фінального турніру, куди пробилася достроково. Фінальний турнір Кубка африканських націй-2023 відбудеться з 13 січня до 11 лютого 2024-го в Кот-д’Івуарі. А 12 вересня «леви» проведуть товариський матч з Алжиром.


Субота, 9 вересня. 22:00. Сенегал – Руанда


Вівторок, 12 вересня. 22:00. Сенегал – Алжир