2 вересня 2023 20:53

Валерій Іващенко – про суддівство: "Якщо послідовності немає, сенс тоді працювати, грати? Давайте вручимо медалі, кубки та закінчимо"

Головний тренер «Оболоні» Валерій Іващенко прокоментував поразку команди в матчі чемпіонату України проти «Полісся» (0:2).


Нагадаємо, кияни пропустили перший гол вже у додатковий до другого тайму час з пенальті, який було призначено після перегляду ВАР.


«Які тут можуть бути враження. Ви самі бачили. Висмоктують з пальця ці моменти, не прикрашають вони футбол.

Грайте, забивайте в чистому поєдинку. Гра по-різному може складатися, але ця праця хлопців... Заради чого вони грають? Щоб потім люди в жовтих маєчках починали щось вигадувати?


Каже, м'яч угорі, борються головою, захисник задкує та наступає, каже – це пенальті. У першому таймі Слободяну на голову наступають, ледь не відривають, каже: «Він випадково».


Тобто трактування цих епізодів... Я не знаю. Вони трактують як їм вигідно. І ВАР, не ВАР – це живі люди сидять, і вони завжди будуть... Це не інтелектуальна якась система, яка скаже «так» або «ні».


Це живі люди, які казатимуть те, що їм вигідно. І все. Очевидні речі. Ми б нічого не казали, якби послідовність була. Якщо послідовності немає – сенс тоді працювати, грати? Давайте відразу вручимо медалі, кубки та закінчимо.


Нехай на футбольному полі визначається переможець, а не такими речами. Це не прикрашає футбол.

А що в епізоді з пенальті? М'яч угорі, борються головою, наш футболіст на м'ячі, як вони трактують... Епізод там де м'яч, або десь в іншому кутку поля епізод. Динаміка. Він приземляється (гравець «Оболоні» – прим.), чудак (гравець «Полісся» – прим.) стояв біля... Йому що.. Це природні речі. Він не може в інше місце приземлитися.


Я ж кажу, такий же епізод в першому таймі, нашому футболісту на голову наступають, а асистент кричить, що це випадково. Тут випадково, а там не випадково. Дико просто. Самі себе стріляють, а потім ходять і щось видумують.


Будемо хлопців відновлювати в психологічному плані, бо шкода їхню працю, яку вони кладуть на вівтар, здоров'я своє. І потім люди вирішують результат. В такій країні живимо, на жаль», — сказав Іващенко в етері UPL.TV.