30 серпня 2023 10:13
3

"Ми з українцями брати!": екс-тренер збірної Росії Бородюк виступав проти війни

Колишній півзахисник Ворскли та Олімпіка Андрій Кравчук розповів як залишав російський Торпедо після початку війни та реакції одноклубників на події в Україні.


Станом на лютий 2022 року Андрій Кравчук був гравцем російського Торпедо. У день нападу Росії на Україну він якраз перебував у Туреччині на зборах разом із командою.


Футболіст поділився своїми спогадами про початок війни і покидав Торпедо.


«Я був на зборах з Торпедо в Туреччині, о 5-й ранку мені зателефонувала мама і сказала, що почалася війна. Спочатку я не міг повірити в це, а потім прийшло усвідомлення жаху. Я проти війни і те, що зараз відбувається – це неправильно.


Клуб пішов мені на зустріч, хоч спочатку не хотів відпускати, адже за мене були заплачені не малі для них гроші. Але я наполіг на своєму, бо не міг зробити інакше, коли мама сидить у підвалі, а двоюрідний брат із першого дня воює на фронті».

Також Крачук зазначив, що усі футболісти російського клубу були проти війни, навіть на той момент головний тренер команди Олександр Бородюк.


«Всі були проти війни. Навіть тренер Олександр Бородюк був шокований та сказав: «Яка війна?! Ми з українцями брати!». Але публічно свою позицію вони висловити не можуть, бо бояться, у всіх є сім'ї, а в Росії зараз дуже жорсткі заходи до інакодумців, можна й у в'язницю потрапити», – сказав Кравчук в інтерв'ю «Українському футболу».

Кацап може бути братом тільки тамбовському вовку.
Бородюк сразу высказался. Великий человек
Сховати
Запитай його чий Крим.