28 серпня 2023 22:10

Хорватські ЗМІ про можливий трансфер Гармаша в "Осієк": "Одне з найгучніших підписань в історії команди, приходить ікона знаменитого клубу"

Легенда київського Динамо Денис Гармаш повинен підписати контракт з "Осієком"! Залишилося лише пройти медичне обстеження, перш ніж український півзахисник офіційно стане новим гравцем клубу.


Безсумнівно, "Осієк" ще ніколи не підписував контракт з футболістом із багатшою біографією. Гармаш є іконою відомого українського клубу, за який він провів 361 матч і лише сім футболістів в історії одягали футболку "Динамо" більше за нього. З киянами він виграв 11 трофеїв, відзначившись 54 голами та 45 асистами. Також на його рахунку 88 євроматчів і 11 забитих голів у турнірах УЄФА, він шість разів зіграв з киянами в групах Ліги чемпіонів, десять разів виходив на груповий етап Ліги Європи, забиваючи у ворота Баварії, Наполі, Бешикташу.


За збірну України він провів 31 матч, був у складі національної збірної на двох чемпіонатах Європи (2012 і 2016), а востаннє його викликали півтора року тому на матч відбору на ЧС проти Боснії. і Герцеговині.


Ще в минулому сезоні 33-річний Гармаш провів 33 матчі, дев'ять з яких в єврокубках, але цього сезону він не входив у плани наставника "Динамо" Мірчі Луческу. А саме: відомий румунський тренер не дав досвідченому хавбеку жодної хвилини в шести матчах, проведених «Динамо» цього сезону, тому Гармаш вирішив шукати футбольного щастя деінде. І саме гравець такого профілю на даний момент потрібен біло-синім.


Для Гармаша "Осієк" стане лише третім клубом у його кар'єрі. Зокрема, в молодіжнікоманди київського клубу українець прибув у 2007 році, а через два роки дебютував за першу команду. З того часу і до сьогодні він провів лише півсезону поза "Динамо". А саме весняну частину сезону 2019/2020, він грав на правах оренди в турецькому "Різеспорі". Саме, нинішній наставник Осієка Степан Томас став тренером турецького клубу одразу після того, як його покинув Гармаш. Через три роки вони все одно співпрацюватимуть. Той факт, що він буде не єдиним українським футболістом у лавах біло-синіх, безумовно, полегшить Гармашу адаптацію до нових умов. Раніше цього літа Олександра Драмбаєва взяли в оренду з "Шахтаря".


Очікується, що Гармаш у вівторок пройде медичне обстеження, після чого приєднається до решти команди, яка починає підготовку до дербі в чемпіонаті проти "Динамо" Загреб, яке заплановано на неділю. Як неофіційно стало відомо, українець буде не єдиним футболістом, який у вівторок пройде медичне обстеження в "Осієку". Півзахисник, принаймні один центральний захисник, лівий захисник і форвард є цілями "Осієка" до закриття трансферного ринку, і наприкінці минулого тижня Степан Томас заявив, що переговори щодо їх переходу тривають.