27 серпня 2023 12:31
1

"Мої слова неправильно зрозуміли". Луческу виправдався за звинувачення в расизмі

Головного тренера київського Динамо Мірчу Луческу звинуватили у расизмі, адже тренер висловися щодо африканських футболістів після першого матчу проти Бешикташу.


Мірча Луческу після гри заявив, що Динамо грало проти африканської збірної і це викликало бурхливу реакцію в турецькому клубі.

Сам Луческу зауважив, що його слова не правильно зрозуміли, адже тренер мав на увазі зовсім інше. Він нікого не хотів ображати чи зачепити, навпаки, тренер Динамо відзначив таким чином селекцію Бешикташу.

«Мої слова неправильно зрозуміли. Я жодним чином не хотів принизити чи недооцінити Бешикташ цим висловом. Навпаки, я хотів сказати, що стамбульський клуб цього сезону зумів побудував хорошу команду, яка складається з дуже якісних легіонерів».

Луческу не розуміє, чому його слова викликали такий галас у суспільстві, адже сам румунський спеціаліст неодноразово працював із африканськими футболістами.

«Я не можу зрозуміти, яке відношення до мого висловлювання має дискримінація. Адже я сам багато років працював із африканськими футболістами. Тож тут і близько не може бути жодної дискримінації чи расизму.

Говорячи про африканських футболістів у складі Бешикташу, я наголошував на правильно проведених трансферах, які призвели до того, що ця команда зараз досить сильна, щоб боротися за чемпіонство», — наводить слова Луческу NTVspor.
Ці афроєвропейці цураються своєї батьківщини, або батьківщини своїх предків. Проблема почуття меньшовартості.