27 серпня 2023 12:20

Андрій ДЕМЧЕНКО: "За ігровими характеристиками Азаров схожий на Жорді Альбу"

Український головний тренер «Динамо» Батумі Андрій Демченко розказав про новачка «Шахтаря» Іраклі Азарова.


– Це лівий захисник атакувального плану. Дуже швидкий, спритний та технічний. За своїми ігровими характеристиками схожий на Жорді Альбу. Може нестандартно зіграти у штрафному майданчику суперника.

– Які його найсильніші сторони?

– Індивідуальна технічна майстерність. Не боїться обігрувати. Спокійно може пройти одного та навіть двох суперників. Він шульга, проте може не лише пасувати до штрафного майданчика, а й зміститися з флангу в центр та пробити по воротах правою.

Звичайно, що захисник, який біжить вперед, не завжди встигає повертатися назад. Оскільки Іраклі підключається до всіх атак, то його необхідно страхувати центральному захиснику або опорнику. Думаю, тренер придумає, як компенсувати його мінуси.

Думаю, що для тренера «Шахтаря» Азаров буде дуже корисним. Гірники зараз сповідують голландський стиль, що передбачає постійне володіння м’ячем. Грузин повинен вписатися в цю модель.

Для «Шахтаря» він стане підсиленням. Разом із тим же Олексієм Кащуком на фланзі він може створити дуже ефективну зв’язку, - сказав Демченко.


Фото: fcdila.ge