25 серпня 2023 18:55

Активістка про відповідь Міноборони на скандал з куртками: "Я навіть не знаю, як це назвати – совок, окозамилювання, любов наступати на граблі – не можу визначитись"

Активістка Юлія Решітко на своїй сторінці у Фейсбук прокоментувала бажання Міністерства оборони судитися зі ЗМІ, які поширюють інформацію про корупційний скандал із закупівлею курток для ЗСУ.


"Я не збиралась тут коментувати черговий корупційний скандал в Міноборони, бо після майже 10 років роботи у сфері мене мало чим здивуєш. Але є дещо, від чого мене досі, буває, трясе.


Я навіть не знаю, як це назвати – совок, окозамилювання, любов наступати на граблі – не можу визначитись.


Я була на відкритому засіданні антикорупційного комітету цієї середи. Там заступник міністра оборони Денис Шарапов намагався щось пояснити щодо сумнозвісних курток, які на українській митниці стали втричі дорожчими, аніж у турецьких інвойсах.


Із його пояснень я зрозуміла наступне: ми, каже, не захищаємо Плєтньова (це власник «турецької» фірми, з якою МО уклало договір на 30 млн доларів), і ми не виправдовуємо Хмельницького (це колишній керівник департаменту закупівель Міноборони, який сидить у СІЗО). На запитання «хто ще погоджував закупівлю?», «як відбувався відбір цього постачальника» – німе кіно. І куртки.


Так, заступник міністра приніс на комітет зимову куртку. Але виявилась проблема – номер поставки на бірці цієї злощасної куртки не збігся з номером поставки в документах. Тобто це ІНША куртка з іншої закупівлі.


Це просто жахливий цирк: рядочком сидять здоровенні лоби у формі і бекають-мекають у відповідь на очевидні питання. При камерах і журналістах.
Що після цього робить міністерство?


Правильно: анонсує, що буде позиватись до журналістів.


Бо скарг на куртки не надходило.


І що, що не надходило? Вони від цього стали дешевші платникам податків чи фірмою не керував племінник члена оборонного комітету?


Просто дебілізм. Подавайте позови, позоритись треба до кінця".