24 серпня 2023 23:44

Ліга конференцій. Лавка для Яремчука, перестрілка в Данії, камбеки "Генка" та "Лілля"

Відбулися перші матчі фінального кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. Переможці протистоянь вийдуть до групового етапу, аутсайдери попрощаються із третім за значимістю клубним європейським турніром. І єврокубками загалом. Однак списки тріумфаторів і лузерів ми дізнаємося вже після поєдинків у відповідь.


"Генк" (Бельгія) – "Адана Демірспор" (Туреччина) 2:1

Голи: Арокодаре (77), Муньос (90+3) – Акбаба (47)

У першому таймі поєдинку між бельгійцями та турками глядачі забитих голів не побачили. Зате одразу ж після виходу з роздягальні рахунок на табло відкрили гості. У середині другої половини зустрічі "Генк" відігрався, а в компенсований час взагалі вийшов уперед. Все вирішиться в Туреччині, але ближче до успіху зараз саме бельгійці.

"Гент" (Бельгія) – "АПОЕЛ" (Кіпр) 2:0

Голи: Фофана (77), Хон Хен-Сок (90+2)

Кіпріотам вдалося стримати атакувальний натиск фаворита до перерви, перевага бельгійців була просто колосальною. Проте зашкалюючий темп "Гента" все-таки трансформувався в голи. Відзначилися Фофана і Хон Хен-Сок. Якщо раптом не станеться диво, то бельгійці однозначно зіграють у груповому етапі Ліги конференцій.

"Лілль" (Франція) – "Рієка" (Хорватія) 2:1

Голи: Жегрова (43), Йоро (89) – Пашалич (24)

На екваторі першого тайму хорвати шокували "Лілль" на очах французьких уболівальників; знову, як і в минулому раунді турніру, відзначився Пашалич. Утім, під завісу 45-хвилинки "доги" відігралися. І дотиснути "Рієку" у господарів теж вийшло! На передостанній хвилині основного часу Йоро забив із передачі Кавалейру. Шанси на прохід у хорватів ще залишаються.

"Мідтьюлланд" (Данія) – "Легія" (Польща) 3:3

Голи: Жуніньо (16), Франкуліно (34, 71) – Гуаль (26), Сліш (64), Крамер (86)

Данці, діючи переважно другим номером у себе ж удома, примудрилися тричі вийти вперед по ходу матчу. Щоправда, справедливість у світі часом нагадує про своє існування, тож "Легія" зуміла знайти відповіді на всі три пропущені м'ячі. Зазначимо, що другий гол поляків арбітр перевірив на VAR. Цікаво, чи варто чекати такої ж кількості забитих м'ячів і в Польщі?

"Осасуна" (Іспанія) – "Брюгге" (Бельгія) 1:2

Голи: Чімі Авіла (78) – Сков Ольсен (50), Де Куйпер (80)

Роман Яремчук залишився в запасі й по ходу поєдинку так і не вийшов на поле. "Брюгге" переміг і без українця. Бельгійці вийшли вперед на початку другого тайму, пропустили наприкінці матчу і моментально відновили різницю на табло в один гол. Якщо оцінювати характер зустрічі, то не можна сказати, що "Осасуна" заслужила програти. Навпаки, іспанці домінували, тому тріумф гостей не надто закономірний.