24 серпня 2023 12:38

Луческу розповів, чому відмовився від пропозиції очолити "Аль-Наср"

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу був близький до тренерської роботи в Саудівській Аравії. І не де-небудь, а в «Аль-Наср», команді Кріштіану Роналду.


Румунський тренер не вражений грошима арабів і чемпіонатом, який став одним із найбагатших у світі.


В ексклюзивному інтерв'ю Playsport Луческу-старший розповів, що вважає, що шейхи вклали великі гроші, щоб відмити імідж країни через скандал, який розгорівся після вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі.


Він був за крок від того, щоб очолити «Аль-Наср», але з самого початку відмовився від пропозиції.


«Чому я маю їхати до Саудівської Аравії? Мені не було цікаво це робити. Світ насправді не розуміє, з чого я зроблений. Я ціную набагато більше сентиментальний аспект і відповідальність, ніж фінансовий інтерес. Я міг піти в «Аль-Наср», але не пішов. Я міг би піти у «Фенербахче», я сказав «ні». Я повинен закінчити те, що я повинен зробити, якщо я можу, тому я ні про що не шкодую.


Саудівська Аравія робить те, що свого часу зробив Китай. Я не знаю, скільки це триватиме. У той момент, коли вони не досягнуть нічого зі збірною, вони здадуться. Наразі вони потребували цього після того, що сталося з тим журналістом у Стамбулі (вбивство Джамаля Хашоггі в посольстві Саудівської Аравії). Їм потрібно було змінити імідж, і вони вклали величезні кошти. Вони докладають певних зусиль. Футбол триває. Це не пов'язано з присутністю того чи іншого гравця. З Європи, правда, образ зникає. Інвестиції, які вони роблять у футбол, коштують менше, ніж те, що вони могли б зробити в дипломатії. Бачите, який інтерес може викликати футбол?», – сказав Мірча Луческу для Playsport .