24 серпня 2023 10:31

"Динамо" здобуде мінімальну перемогу 1:0 чи 2:1": екс-воротар киян дав прогноз на матч колишнього клубу в Лізі конференцій

Колишній воротар київського «Динамо» Артур Рудько підготував прогноз на матч кваліфікації Ліги конференцій «Динамо» Київ – «Бешикташ».


– Артуре, не знаю, як ви, але я дуже добре пам’ятаю останню гру «Динамо» проти «Бешикташу». Шостого грудня 2016 року було доволі сиро і морозно, особливо в камерній атмосфері фактично порожніх трибун «Олімпійського». Якби не чай з невеликою дозою дозволеного допінгу, можна було б і посиніти, як-то кажуть.


– Так-так, було досить холодно. Чи замерз я тоді, навіть і не пам’ятаю. Скоріше ні, ніж так. І погода тоді була жахлива, і настрій перед грою. Всі шанси на вихід з групи Ліги чемпіонів ми розгубили до поєдинку проти «Бешикташу». Але, знаєте, перед матчем з турками всі ми хотіли гучно гримнути дверима.


– А в ігровому плані які переваги в «Бешикташа»?


– «Динамо» не має глибини складу, а в розпорядженні тренера «Бешикташа» є кілька зірок, нехай і списаних з топ-клубів. Я про форварда Анте Ребича, який свого часу був у «Мілані», та англійця Алекса Окслейда-Чемберлена, який грав у «Ліверпулі». Знову ж таки, матч-відповідь, в якому все й буде вирішуватись, пройде в Стамбулі, а які там фанати, що ого-го, я відчув на собі.


В Україні дуже просів рівень нашої Прем’єр-ліги. Зрозуміло, що виною всьому війна. Зараз до «Динамо» важко запросити когось, хто дійсно може підсилити команду.


Добре, що повернули Андрія Ярмоленка. Він, Сергій Сидорчук Віталій Буяльський, Олександр Караваєв та Жора Бущан, який тягне і виручає в енний раз, ‒ ці хлопці нині кістяк команди. Стара гвардія тягне зараз «Динамо».


Однак все звалювати на Луческу теж не правильно. Невдалі результати «Динамо» в минулому сезоні – це комплекс проблем. І війна, і переїзди, хоча це не виправдання, і від’їзд легіонерів. Купа проблем.


Якщо результату немає, потрібно робити висновки, я якщо висновків немає, значить на це є якість вагомі причини. Суркіс не ворог сам собі. Якщо Луческу досі у керма, значить є на це причини.


– Прогноз від Артура Рудька на першу гру?


– Мінімальна перемога «Динамо» 1:0 чи 2:1.