23 серпня 2023 08:51

Вінгер "Барселони" зацікавив "Астон Віллу" та "Байєр"

Незважаючи на те, що марокканський вінгер Ез Абде провів потужний минулий сезон в оренді в "Осасуні", коуч "Барселони" Хаві Ернандес, як і раніше, не розглядає Абде як гравця стартового складу, у двох перших матчах Ла Ліги випустивши 21-річного марокканця лише на заміну. Каталонський клуб, який відчуває фінансові труднощі, не проти продажу вінгера, розраховуючи виручити за Абде близько 20 мільйонів євро, тим паче, що і сам Ез не проти покинути клуб, розраховуючи на більший ігровий час – вінгер ухвалив таке рішення після того, як у стартовому складі на матч із "Кадісом" вийшов тінейджер Ламін Ямал.


Однак, за даними Mundo Deportivo, претендентів на Абде не так багато. У Ла Лізі предметний інтерес "Бетіса" зумовлений персоною спортдира Рамона Планеса, який і підписав Абде в "Барсу" з "Еркулеса" в серпні позаминулого року за два мільйони євро. Однак у "Бетіса", який поки що навіть не може зареєструвати Ектора Бельєріна і Марка Бартру, немає можливості ні купити Абде, ні навіть взяти вінгера в оренду.


Втім, до закриття літнього трансферного вікна в Абде ще буде можливість виїхати в АПЛ або Бундеслігу – два іспанські тренери, Унаї Емері та Хабі Алонсо, які очолюють, відповідно, "Астон Віллу" та леверкузенський "Байєр", опрацьовують питання щодо оренди марокканця з правом або зобов'язанням викупу. Оскільки в минулому сезоні, у складі "Осасуни", Абде зробив вагомий внесок у кубкові успіхи клубу, забиваючи переможний голи у чвертьфіналі з "Севільєю" і півфіналі проти "Атлетика". І подібна здатність вінгера напевно стане в нагоді "Астон Віллі" в Лізі конференцій або "Байєру" в Лізі Європи.