22 серпня 2023 20:02

Денисов заявив, що "Полісся" повністю сплатить за ВАР на виїзному матчі з "Олександрією"

Директор з медіа, маркетингу та спонсорства «Полісся» Олександр Денисов прокоментував ситуацію з відмовою «Олександрії» розділити витрати на ВАР у домашньому для олександрійців матчі 5-го туру УПЛ.

«Переговори щодо роботи ВАР на матчі «Олександрія» — «Полісся» ми розпочали раніше. Спершу поцікавилися, чи планує «Олександрія» подавати заявку на ВАР на цю гру. Отримали відповідь «ні». Розуміючи, що зараз у клубів різні та не завжди прості ситуації, у тому числі й фінансові, запропонували «Олександрії» залучити ВАР на матч із «Поліссям» на паритетних умовах: кожен із клубів сплатить по 50% від вартості. Але також отримали відмову.

Не хочу і не варто вдаватися до конспірології. Просто ми вперше стикаємось із цим. Приміром, із тим же «Дніпром-1», матч із яким ми проводили в Ужгороді, ми швидко домовилися, що роботу системи ВАР клуби сплатять порівну. Відповідно, у матчі другого кола, яке заплановано у Житомирі, «Полісся» з «Дніпром-1» також розділять витрати на ВАР.

Враховуючи нашу позицію, яка полягає в тому, щоб полегшити роботу арбітрів, звісно, наскільки це можливо, зокрема за допомогою ВАР, президентом футбольного клубу Геннадієм Буткевичем було ухвалено рішення замовити систему відеоасистента арбітра за рахунок футбольного клубу «Полісся». Регламентом та положенням порядку застосування ВАР це не забороняється. Ще раз повторюся, ні «Олександрія», ні «Полісся» регламенту не порушували. Це питання, мабуть, джентльменські стосунки в українському футболі.


Щодо «Полісся», то, звичайно, зараз ніхто не може загадувати далеко заздалегідь, будувати якісь далекосяжні прогнози на майбутнє, але клуб планує в сезоні-2023/2024 максимально забезпечити проведення своїх матчів із застосуванням ВАР: домашні поєдинки будуть точно проходити із системою відео-помічника арбітра, на виїзді – домовлятимемося. Президент «Полісся» Геннадій Буткевич, як відомо, профінансував придбання ще однієї машини ВАР, але жодних привілеїв ми не просимо, замовляючи нарівні з іншими клубами. Вартість ВАР на одному матчі – 127 тисяч гривень. "Полісся" йде і готове йти на такі витрати, щоб обслуговування матчів стало для арбітрів простіше", - сказав Денисов.