21 серпня 2023 17:27

МЮ розлучиться з Грінвудом: "Усі сторони визнають, що Мейсону важко відновити кар'єру в клубі"

Мейсон Грінвуд більше не виступатиме за "Манчестер Юнайтед".

Клуб підбив підсумки внутрішнього розслідування, пов'язаного зі звинуваченнями гравця у зґвалтуванні його дівчини, і дійшов висновку, що півзахисник невинний.


При цьому сторони дійшли згоди щодо того, що гравцеві буде складно відновити кар'єру в «МЮ». Розпочато роботу з припинення співробітництва.


«На підставі доказів, які ми маємо, ми дійшли висновку, що розміщені в інтернеті матеріали не дають повної картини і що Мейсон не чинив злочинів, в яких спочатку був звинувачений. При цьому, як сьогодні публічно визнає Мейсон, він припустився помилок, за які бере на себе відповідальність.


Усі учасники процесу, включаючи Мейсона, усвідомлюють, що йому важко відновити кар'єру в Манчестер Юнайтед. Тому ми дійшли згоди щодо того, що доцільно буде зробити це за межами «Олд Траффорд». Тепер ми працюватимемо з Мейсоном з метою досягнення цього результату», – сказано у заяві на сайті «МЮ».


Нагадаємо, що в січні 2022-го футболіста було затримано у своєму будинку після того, як у соцмережах з'явилася серія фото, які були розміщені супутницею Грінвуда, яка заявила, що вона зазнала насильства.


Футболіста підозрювали у зґвалтуванні, нападі, сексуальному насильстві та погрозах убивством. 2 лютого 2022-го його випустили під заставу. У червні йому продовжили визволення під заставу.


У жовтні 2022-го Грінвуда заарештували за порушення умов застави: він контактував із дівчиною, яка звинуватила його у зґвалтуванні.


На початку лютого 2023-го поліція Великого Манчестера повідомила, що з Грінвуда знято всі перераховані вище звинувачення. Влітку у футболіста та дівчини, яка звинуватила його у зґвалтуванні, народилася дитина.