21 серпня 2023 10:34

Мірча Луческу запропонував нового тренера збірної Румунії: "Він буде номером один у будь-який момент!"

78-річний румунський тренер київського "Динамо" Мірча Луческу був запрошений на шоу ProSport Live і розповів про Георге Хаджі та роботу, яку його колишній учень робить у румунському футболі.


Мірча Луческу переконаний , що на даний момент Георге Хаджі ідеально підходить для посади тренера збірної Румунії.


Що стосується досвіду, який Георге Хаджі накопичив у тренерській роботі, то Мірча Луческу також залишив свій слід у кар'єрі "Короля". Наставник київського "Динамо" розповів, що Георге Хаджі досі вдячний йому за те, чого він у нього навчився.


Георге Хаджі розвиває та просуває молодих гравців у румунському футболі, і "Il Luce" стверджує, що він був його зразком на цьому шляху.


"Хіба не прикро, що у нас був Георге Хаджі в якості тренера, коли він завершив кар'єру гравця, і ми не маємо його зараз, коли він має більше досвіду? Ну, я думаю, він не хоче, тому що зазвичай він буде номером 1 у будь-який час. Я переконаний, що він підійде як тренер Румунії, але я не знаю, чи хоче він цього.


Він зробив дуже хорошу роботу. Я досі спілкуюся з ним, і він постійно каже мені: "Мені було в кого повчитися", тому що, зрештою, він навчився дечого у Кройффа, але від мене він навчився рости, просувати молодих гравців. Думаю, він цьому навчився", - сказав Мірча Луческу в ефірі ProSport Live .


Також у шоу ProSport Live Мірча Луческу розповів , як прийшов у Динамо та як за два роки зіграв лише кілька хвилин. Він доніс до нинішніх футболістів, що на цьому терені потрібно набратися терпіння.


"Коли мені було 15 років, Віктор Стенкулеску перейшов до 2-ї спортивної школи, і він знав, що по сусідству є жвавіший хлопець, і подзвонив мені. Він був далеко від мене, тому що ми тренувалися на стадіоні "23 серпня", на полі 4, ідеальна трава. Навколо стадіону тоді було кілька шикарних полів. Я починав грати в Спортивній школі 2, переміг "Фарул Констанца", чемпіона країни серед юніорів, забив два голи, а потім... Горгорін був людиною Траяна Йонеску, який переслідував гравців. Він привів Траяна Йонеску до мене на матч, після чого прийшов додому, щоб поговорити з моїми батьками і подивитися, в якій я ситуації, також залишив 50 лей, щоб я міг прийти на тренування, і так я опинився в "Динамо".


Пам'ятаю, запросили нас, коли була збірна перерва. Динамо Бухарест провело матч з Динамо Пітешті. Я грав дуже добре, хоча мені було 18 років. Вони мені аплодували. Одразу змусили подати заяву на переведення. На мій жаль, був період, коли я дуже швидко виріс, десь на 13 сантиметрів за 5-6 місяців, і у мене була досить серйозна поперекова дископатія, через яку я зупинився майже на рік. "Динамо" на той момент відправило мене в юніорську команду відновлюватися там. Я попросив повернутися до Спортивної школи 2, яка була моїм минулим. Я повернувся, знову почав дуже добре грати, і "Динамо" мене знову взяло. Він мене повернув, він мене не покинув.


У "Динамо" за два роки я зіграв 45 хвилин. Сьогодні я дивлюся на цих молодих гравців, які відразу хочуть вийти на поле. Їм не вистачає терпіння дотягнутися і накопичити постійно... Так сталося зі мною. 45 хвилин за два роки.


Після цього пішов у студентський спорт, вступив до коледжу. Там я також дебютував у національній збірній, і став майстром спорту в національній команді, я зіграв 12 матчів як гравець у Дивізіоні B. Унікальний випадок, можливо, Гіке Попеску був там до війни", - сказав Мірча Луческу, ProSport Live.