16 серпня 2023 18:14

МЮ заявив, що рішення щодо Грінвуду – на завершальній стадії. Звинувачення у зґвалтуванні зняли з Мейсона взимку

"МЮ" виступив із заявою у справі Мейсона Грінвуда.


Нагадаємо, у лютому цього року з нападаючого «Манчестер Юнайтед» Мейсона Грінвуда зняли звинувачення у зґвалтуванні.


У січні 2022-го футболіста було затримано у своєму будинку після того, як у соцмережах з'явилася серія фото, які були розміщені супутницею Грінвуда, яка заявила, що вона зазнала насильства.


Футболіста підозрювали у зґвалтуванні, нападі, сексуальному насильстві та погрозах убивством. 2 лютого 2022-го його випустили під заставу. У червні йому продовжили визволення під заставу.

У жовтні 2022-го Грінвуда заарештували за порушення умов застави – він контактував із дівчиною, яка звинуватила його у зґвалтуванні.

На початку лютого 2023-го поліція Великого Манчестера повідомила, що з Грінвуда знято всі перераховані вище звинувачення. Влітку у Грінвуда та дівчини, яка звинуватила його у зґвалтуванні, народилася дитина.

«Після зняття всіх звинувачень із Мейсона Грінвуда в лютому 2023 року «Манчестер Юнайтед» провів ретельне розслідування спрямованих проти нього заяв.


В основі цього лежали ґрунтовні докази та контекст, які не є надбанням громадськості, і ми вислухали багатьох людей, які безпосередньо причетні до цієї справи або знайомі з нею.


Протягом усього цього процесу благополуччя та думка передбачуваної жертви займали центральне місце у розслідуваннях клубу, і ми поважаємо її право на довічну анонімність.


У нас також є обов'язки перед Мейсоном – як перед співробітником, як перед молодим чоловіком, який працює в клубі з семирічного віку, і як перед новим батьком, який має партнера.


Етап встановлення фактів у нашому розслідуванні завершено, і ми перебуваємо на завершальній стадії прийняття рішення про майбутнє Мейсона.


Попри припущення ЗМІ, це рішення ще не прийняте і на даний час є предметом інтенсивного внутрішнього обговорення. Відповідальність зрештою лежить на головному виконавчому директорі.


Після ухвалення рішення воно буде доведено до відома власників часток у клубі та роз'яснено.


Це була важка справа для всіх, хто пов'язаний з «Манчестер Юнайтед», і ми розуміємо, які різкі ґрунтовані на часткових доказах думки вона викликала, ставши надбанням громадськості.

Просимо вас виявити терпіння на заключних етапах ретельно продуманого процесу», – сказано у заяві, опублікованій на офіційному сайті «Манчестер Юнайтед».