15 серпня 2023 16:09

"Трубін потирає руки, Влаходімос облажався": у Португалії розкритикували воротаря "Бенфіки"

Матч "Боавішта" – "Бенфіка" завершився сенсаційною перемогою господарів поля 3:2. Чинний чемпіон не просто програв, а пропустив три голи, що дуже рідко трапляється з "Бенфікою", особливо коли вона грає не з топ-клубами. У цій зустрічі лісабонський клуб припустився багато помилок. Місцеві журналісти критикують не лише тренерський штаб (дивна заміна Ді Марії, погана реакція на видалення Муси тощо), а й гравців. Найнесподіваніше для всіх, що поганий матч провів Одіссеас Влаходімос, основний воротар "Бенфіки". По-перше, він не зробив жодного сейву. Всі три удари у ворота завершилися голами. По-друге, саме його помилка призвела до того, що Антоніу Сілві довелося фолити, намагаючись зупинити гравця "Боавішти", що призвело до пенальті на 90-й хвилині. Лоуренсо зробив рахунок 2:2, а потім господарі поля в контратаці на 90+13-й хвилині забили третій гол і виграли матч.



Після закінчення гри всі провідні португальські видання писали про погану гру Влаходімоса та шанс для Трубіна, який може стати основним, якщо грецький воротар продовжить так помилятися. Цікаво, що Влаходімос став одним із героїв матчу за Суперкубок Португалії, коли "Бенфіка" виграла у "Порту". Тепер його жорстко розкритикували.


Цілком ймовірно, що це справді був би шанс для Трубіна, якби не один нюанс. Український воротар не потрапив у заявку на гру з "Боавіштою", а Роджер Шмідт сказав, що Трубін і Кабрал – два зіркові новачки – поки що не готові навіть до того, щоб сидіти на лаві запасних, оскільки вони не знайомі з командою та вимогами тренера. Можливо, Трубін потрапить у заявку на суботній матч. Але, судячи зі слів тренера, українець поки що не готовий грати в основному складі "Бенфіки".


Поки що все це нагадує той сезон, коли "орли" купили воротаря для підстрахування Влаходімос, але грецький голкіпер, який раніше не мав реальних конкурентів, почав часто помилятися і втратив місце в основі. Але також важливо зауважити, що Роджер Шмідт – це не той тренер, який прийматиме доленосні рішення після одного матчу. Насправді "Бенфіка" грала досить добре, чого варті лише дві поперечини, але успіх був на боці "Боавішти". Тож я не поспішав би з глобальними висновками, але реакція португальських ЗМІ, які вірять у Трубіна, здається мені досить цікавою.


A Bola


"Трубін потирає руки, Влаходімос облажався", - у Португалії розкритикували воротаря "Бенфіки" (+Відео) - изображение 1


Показовою можна назвати реакцію видання A Bola, журналісти якого вважаються наближеними до "Бенфіки" та намагаються не сильно критикувати лісабонський клуб. Влаходімос отримав 4 бали, це найгірша оцінка у команді разом із ще трьома гравцями.


Влаходімос - 4. Грецький воротар не зробив жодного сейву за перші 45 хвилин і точно не очікував таких складних моментів, які пережив у другому таймі. В одній із ситуацій він забарився на виході, зупинився на півдорозі, кульмінацією епізоду став пенальті на користь "Боавішти". Його нерішучість стала трагедією для "Бенфіки", яка побачила перемогу своїх супротивників. Без відповідальності за інші пропущені голи, Влаходимос може побачити важке життя з приходом Трубіна.


Record


Влаходімос був у центрі подій, коли грецький воротар помилився на виході, а Антоніу Сілва, намагаючись виправити ситуацію, збив нападаючого "Боавішти". Влаходимос у цьому матчі жодного разу не врятував команду, натомість допоміг господарям поля зрівняти рахунок.


O Jogo


"Трубін потирає руки, Влаходімос облажався", - у Португалії розкритикували воротаря "Бенфіки" (+Відео) - изображение 2


Влаходімос отримав найнижчу оцінку від журналістів O Jogo.


Влаходімос - 3. Коли "червоні" контролювали гру, граючи вдесятьох, він вискочив з воріт, забарився в захисті і "змусив" Антоніу Сілву сфолити, після чого арбітр призначив пенальті. Влаходимос зіграв невпевнено, ніби передавши нервозність захисникам. За рахунку 2:2 на 90+13-й хвилині він знову не зміг допомогти команді та дозволив Боженіку забити – 3:2.


MaisFutebol


Напевно, Трубін удома потирав руки. Воротар "Бенфіки" облажався і не зміг передати впевненості захисникам, які й без того діяли не надто надійно. Саме через помилку грека народжується пенальті, який повернув "Боавішту" в гру.