15 серпня 2023 14:34

Граніт Джака: "Артета мене так переконав залишитися в "Арсеналі" 2019-го, що я вперше в житті ухвалив рішення без батьків"

Хавбек «Баєра» Граніт Джака поділився спогадами про конфлікт з фанатами «Арсенала», коли він емоційно відреагував на освистування у 2019 році.


«Після того матчу з «Крістал Пелес» я був рішуче налаштований більше ніколи не вдягати футболку «Арсенала». Мені це завдало дуже багато болю. Для мене було просто неможливо після цього грати за цей клуб та фанів, які, на мій погляд, освистали мене незаслужено.

У мене вже був тяжкий період у Гладбасі, коли мені було 19. Хотів втекти звідти. Але батько сказав: «Втечеш зараз - тікатимеш завжди». Я лишився, все наладилося. Але в «Арсеналі» після скандалу батько сказав мені: «Все, кінець, треба йти». Валізи були спаковані, домовився з «Гертою», був готовий йти.

Не знаю, як, але Артета мене так переконав, що я вперше в житті прийняв рішення без батьків. Мабуть, ніколи не було такого повороту з фанами в англійському футболі. Але до того я був пригніченим. Навіть не показував родині, наскільки мені насправді боляче. Багато чому навчився тоді. Зрештою, це просто футбол», - сказав Джака для Werkself-Jahrbuch.