15 серпня 2023 09:01

У Росії розлютилися через заклик екс-тренера "Шахтаря" ізолюватися від РФ

Головний тренер французького "Лілля" Паулу Фонсека закликав португальські клуби не укладати трансферних угод із росіянами, чим викликав істерику до РФ. Колишній наставник донецького "Шахтаря" зазначив, що переговори з командами з РФ аморальні під час війни в Україні, за що в країні-агресорці його назвали недоумком.


У коментарі пропагандистському інформаційному агентству РІА "Новости" почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) В'ячеслав Колосков обурився через слова португальського тренера. Він звинуватив його у закликах обмежити права представників РФ.


"Його слова не слід ніяк оцінювати. Ну, хто для нас якийсь тренер? Скільки у світі таких божевільних людей, які виступають з різними ініціативами та заборонами стосовно російського спорту загалом та футболу зокрема? Я розумію, якби виступив президент Федерації футболу Португалії та сказав щось подібне. А це якась приватна особа, яка сказала маячню. Це не варте уваги", – сказав Колосков.


Зазначимо, що за даними ЗМІ, лісабонська "Бенфіка" та "Брага" можуть продати деяких своїх футболістів у російські команди. Крім того, стало відомо, що іспанський "Реал Сосьєдад" купує гравця збірної РФ Арсена Захаряна.