14 серпня 2023 22:22

"Інтеру" потрібен Арнаутович, щоб заощадити грошей на нового центрбека

Міланський "Інтер" майже домовився з "Болоньєю" про трансфер 34-річного форварда Марко Арнаутовича за десять мільйонів євро – за даними Sky Sport Italia, австрійському нападникові залишилося тільки пройти медогляд у Мілані. Щоб "Болонья" гарантовано отримала вісім мільйонів євро, та могла додатково розраховувати на два мільйони євро бонусами, а габаритний страйкер з Австрії – на річну зарплатню у два мільйони євро, також з урахуванням можливих бонусів.


За даними CalcioMercato, трансфер Арнаутовича має скоріше вимушений характер – перед стартом сезону в Серії А "неро-адзуррі" потрібне кількісне посилення атаки, однак на дорогі трансфери – 30-мільйонного Мехді Таремі з "Порту" або Фоларіна Балогуна, за якого лондонський "Арсенал", як і раніше, хоче 50 мільйонів євро – у "Інтера" просто немає грошей. Ситуація ускладнюється ще й тим, що аргентинець Хоакін Корреа, на якого коуч міланців Сімоне Індзагі вже не розраховує, відмовився переходити до клубу з Саудівської Аравії – таким чином, "Інтер" не зміг отримати від десяти до п'ятнадцяти мільйонів євро, щоб реінвестувати їх у наступні трансфери.


Річ у тім, що у "неро-адзуррі" також залишається проблема в центрі оборони – продаж Корреа також дасть змогу замислитися над купівлею Яффета Танганга з "Тоттенгема", Меріха Демірала з "Аталанти", а то й націлитися на Такехіро Томіясу з того ж лондонського "Арсеналу". Найреальнішим наразі бачиться варіант із Деміралом, який не входить у плани "Аталанти", і в такому разі можлива оренда Меріха з опціоном викупу. Якщо не вдасться заробити на продажі Корреа в Саудівську Аравію або кудись ще.