9 серпня 2023 14:05

Екс-гравця "Зорі" з паспортом росії не пустили на матч Ліги чемпіонів у Шотландії

27-річний камерунський півзахисник швейцарського клубу «Серветт» Гаель Ондуа, який також має паспорт росії, не зможе допомогти команді в першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти «Рейнджерса», який пройде в Шотландії.


Справа в тому, що британська влада відмовилася видавати гравцеві візу. Ондуа не потрапив у заявку команди на цей поєдинок.


«Гаеля Ондуа позбавили поїздки до Глазго. Йому досі не видано візу британською владою. Гравець відсутній у поїздці до Глазго. Значних зусиль, зроблених понад два тижні тому клубом та його гравцем, зокрема у співпраці з Шотландською футбольною асоціацією, виявилося замало. Клуб шкодує про цю ситуацію і підтримує свого гравця та його команду, якій із неспортивних причин доведеться грати без важливого гравця», – йдеться у заяві «Серветта».


Гаель кілька років грав у російських клубах. У 2017 році він підписав контракт із «Зорею», але не провів за луганський клуб жодного матчу.


У березні 2023 року Ондуа усунули від ігор у Німеччині за «Ганновер», оскільки на ЧС-2023 він виходив у складі команди Камеруну проти збірних Швейцарії та Сербії у бутсах із російським прапором.