8 серпня 2023 17:11

Неймар може перейти до саудівського клубу, а потім у "Барсу" в оренду. Каталонці розглядають лише цей варіант повернення форварда

Неймар може повернутися до «Барселони» транзитом через Саудівську Аравію.


Учора з'явилася інформація про те, що бразильський нападник повідомив «ПСЖ» про бажання покинути клуб і хоче повернутися до «Барселони».


Як повідомляє Diario Sport, клуб із Саудівської Аравії може придбати гравця «ПСЖ» та віддати його «Барселоні» в оренду на один сезон. Над угодою працюватиме агент Піні Захаві.

Згідно з джерелами, близькими до переговорів, це єдиний варіант повернення форварда, який розглядає каталонський клуб. "Барса" не може дозволити собі повноцінний трансфер форварда через його високу зарплату - 22 мільйони євро на рік "чистими" без урахування бонусів.


Якщо ця угода буде оформлена, то «Барселона» визначить максимальну суму, яку виплачуватиме гравцеві, а решту зарплати бразилець отримуватиме від саудівців завдяки комерційним контрактам. Також наголошується, що клуби можуть провести товариський матч.

У Барсі вважають трансфер Неймара здійсненним, але дуже складним. Оточення гравця сумнівається у доцільності такого переходу, оскільки після закінчення терміну оренди бразилець має відіграти ще два роки в Саудівській Аравії.


Крім того, тренерський штаб «блауграни» з настороженістю ставиться до приходу Неймара, який нечасто показував свій найкращий футбол у «ПСЖ».


Вважається, що висока зарплата форварда може спричинити напруженість у роздягальні. Незважаючи на це, тренери каталонців вважають нападаючого одним із найкращих футболістів світу, який міг би дуже сильно допомогти команді, зокрема в плані медійності.