6 серпня 2023 23:40

"Дивно, що я зароблятиму менше": найдорожчий гравець в історії "Динамо" залишився без клубу

Дьємерсі Мбокані, який раніше виступав за Динамо, у липні залишив клуб Васланд-Беверен у статусі вільного агента.


Головний тренер бельгійців Вім Де Декер хотів бачити конголезького форварда у своїй команді, але гравця не влаштували фінансові умови нового контракту.


«Я мушу розчарувати його. Правління зробило мені пропозицію, але воно нецікаве. Я міг підписати контракт на один рік з опцією продовження, але дивно, що я зароблятиму менше, ніж минулого сезону».


Бельгійські журналісти вважають, що 38-річний Мбокані міг би посилити такі команди як Кортрейк, Ейпен та РВДМ, проте ці клуби не виявляють інтересу до нападника.


Дьємерсі вважає, що може принести користь будь-якій з цих команд у своєму віці.


«Такі клуби не розуміють футболу. Вони дивляться лише на мій вік, а потім запрошують молодих футболістів, сподіваючись, що потім принесуть їм гроші», – сказав Мбокані.

Форвард заявив, що незабаром визначиться із клубом, у якому він продовжить професійну кар'єру.

«Я все ще можу чудово конкурувати на найвищому рівні. Я маю варіанти за кордоном. Я ще нічого не підписав, але планую зробити рішучий крок наступного тижня», – наводить слова Мбокані бельгійський сайт Voetbalprimeur із посиланням на Het Nieuwsblad.


Мбокані перейшов до Динамо з бельгійського Андерлехта у липні 2013 року за 11 мільйонів євро і провів у складі біло-синіх 77 матчів, у яких забив 31 гол і зробив 14 результативних передач. Цей трансфер є рекордним в історії клубу.


Дьємерсі виступав за киян до 2018 року з перервами на оренди в англійські Норвіч та Халл, після чого залишив столичний клуб у статусі вільного агента та перейшов до бельгійського Антверпена.

Форвард виступав за клуб Васланд-Беверен з вересня минулого року і провів у його складі 24 поєдинки, у яких забив 16 м'ячів та оформив вісім асистів.